Siba Autobanden treedt toe tot internationaal recyclingnetwerk

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Siba treedt toe tot een internationaal recyclingnetwerk. (Foto: website Siba Autobanden)

Het Nederlandse bandeninzameling- en recyclingbedrijf Siba treedt toe tot het van oorsprong Duitse Allianz Zukunft Reifen (Azur) netwerk. Dat meldt Bandenportaal. Siba uit Uden is volgens Azur één van de grootste spelers van de Benelux en Duitsland op het gebied van bandeninzameling. Siba komt naar klanten toe om banden op te halen. De banden worden daarna gesorteerd en gecontroleerd. Gebruikte banden in goede staat gaan naar het buitenland en het onbruikbare deel recyclet het bedrijf.

Het bedrijf maakt van afgedankte banden snippers en levert deze daarna af aan granulatiefabrieken. “We willen ons netwerk verder uitbreiden met Europese partners van buiten Duitsland. Siba Autobanden past perfect in dat plaatje”, vertelt Danny Kroinkl, woordvoerder van Azur, aan Bandenportaal.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.

Siba Autobanden treedt toe tot internationaal recyclingnetwerk | Automotive Online

Siba Autobanden treedt toe tot internationaal recyclingnetwerk

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Siba treedt toe tot een internationaal recyclingnetwerk. (Foto: website Siba Autobanden)

Het Nederlandse bandeninzameling- en recyclingbedrijf Siba treedt toe tot het van oorsprong Duitse Allianz Zukunft Reifen (Azur) netwerk. Dat meldt Bandenportaal. Siba uit Uden is volgens Azur één van de grootste spelers van de Benelux en Duitsland op het gebied van bandeninzameling. Siba komt naar klanten toe om banden op te halen. De banden worden daarna gesorteerd en gecontroleerd. Gebruikte banden in goede staat gaan naar het buitenland en het onbruikbare deel recyclet het bedrijf.

Het bedrijf maakt van afgedankte banden snippers en levert deze daarna af aan granulatiefabrieken. “We willen ons netwerk verder uitbreiden met Europese partners van buiten Duitsland. Siba Autobanden past perfect in dat plaatje”, vertelt Danny Kroinkl, woordvoerder van Azur, aan Bandenportaal.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.