Brand bij winnaar Automotive Innovation Award

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Volgens D66 is er geen sprake van een incident. (Foto: Shutterstock)

Bij autobandenrecyclingbedrijf Dutch Green Carbon in Nederweert is vanochtend brand uitgebroken. Dat meldt 1Limburg. Het bedrijf, een joint venture tussen bandenverwerker Kargro en koolstofproducent Black Bear, won in 2017 een Automotive Innovation Award.

Uiteindelijk wisten zo’n honderd brandweermensen de brand in de loop van de ochtend onder controle te krijgen. Volgens 1Limburg zijn er geen gewonden gevallen. Ook zou er geen gevaar zijn voor de volksgezondheid. 

Bij het bedrijf wordt koolstof teruggewonnen uit gebruikte banden.

Volgens de plaatselijke fractie van D66 is de brand geen op zichzelf staand incident. Middenlimburgactueel sprak met Martin van Montfort, fractievoorzitter van D66 Nederweert. Volgens hem maakte het bedrijf gebruik van te goedgelovig en lankmoedig optreden van de provincie Limburg. “Het belangrijkste is dat de provincie niet langer toestaat dat een recyclingbedrijf buiten de vergunning om met bedrijfsprocessen experimenteert. Bij Kargro was dat het geval en het bedrijf moet nu direct worden stilgelegd”, tekent de website op.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds kort (op eigen initiatief) een Tesla en is daar erg tevreden (goedkoop en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Brand bij winnaar Automotive Innovation Award | Automotive Online

Brand bij winnaar Automotive Innovation Award

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Volgens D66 is er geen sprake van een incident. (Foto: Shutterstock)

Bij autobandenrecyclingbedrijf Dutch Green Carbon in Nederweert is vanochtend brand uitgebroken. Dat meldt 1Limburg. Het bedrijf, een joint venture tussen bandenverwerker Kargro en koolstofproducent Black Bear, won in 2017 een Automotive Innovation Award.

Uiteindelijk wisten zo’n honderd brandweermensen de brand in de loop van de ochtend onder controle te krijgen. Volgens 1Limburg zijn er geen gewonden gevallen. Ook zou er geen gevaar zijn voor de volksgezondheid. 

Bij het bedrijf wordt koolstof teruggewonnen uit gebruikte banden.

Volgens de plaatselijke fractie van D66 is de brand geen op zichzelf staand incident. Middenlimburgactueel sprak met Martin van Montfort, fractievoorzitter van D66 Nederweert. Volgens hem maakte het bedrijf gebruik van te goedgelovig en lankmoedig optreden van de provincie Limburg. “Het belangrijkste is dat de provincie niet langer toestaat dat een recyclingbedrijf buiten de vergunning om met bedrijfsprocessen experimenteert. Bij Kargro was dat het geval en het bedrijf moet nu direct worden stilgelegd”, tekent de website op.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.