Europese bandenverkoop 2 procent toegenomen in 2016

Redactie Redactie
• Laatste update:

Met name in het laatste kwartaal van 2016 noteerde de branche goede resultaten door 4 procent meer te verkopen dan in de laatste maanden van 2015. Hiermee werden de tegenvallende resultaten van het derde kwartaal weer goedgemaakt. Toen bleef de groei steken op 1 procent.  

 De verkoop van banden voor eerste montage liftte mee op de aantrekkende nieuwverkoop van auto’s en was 3 procent hoger dan een jaar eerder. 

“Al met al, zijn de resultaten van 2016 in de lijn der verwachtingen en normaal voor een volwassen markt,” zegt Fazilet Cinaralp, secretaris generaal van de ETRMA. “Voor 2017 is het lastig om uit te gaan van verdere groei omdat de import vanuit China alsmaar toeneemt”.

Nederland neemt een zevende plaats in de verkoop van banden in na Duitsland, Frankrijk, Italië, Groot-Brittannië, Spanje en Polen. Volgens de cijfers van de ETRMA werden er afgelopen jaar in Nederland circa 7,5 miljoen banden verkocht, dat zijn er enkele duizenden minder dan vorig jaar. Download hier de cijfers van de Europese bandenverkoop van 2016.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.