Gevaarlijke ruitensproeiervloeistof teruggeroepen

Terugroepactie • In diverse merken ruitensproeiervloeistof zitten te grote hoeveelheden zeer giftige methanol.
Redactie Redactie
 In diverse merken ruitensproeiervloeistof zitten te grote hoeveelheden van het zeer giftige methanol. (Foto: Shutterstock)

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft twee keer binnen een paar dagen gewaarschuwd voor ruitensproeier vloeistof die gevaarlijk kan zijn voor de volksgezondheid. In beide gevallen wordt dringend aangeraden het product niet te gebruiken.

In diverse merken ruitensproeiervloeistof zitten te grote hoeveelheden zeer giftige methanol. De vloeistof is afgelopen maanden verkocht bij tankstations.

Fabrikant Mullrose waarschuwt voor ruitensproeiervloeistof Winter -15°C en -20°C, aldus een bekendmaking van de NVWA. “De ruitensproeiervloeistof bevat een te hoog gehalte aan methanol. Methanol is giftig bij inslikken, inademing en bij contact met de huid en kan daardoor schade aan de organen veroorzaken. Gebruik het product niet.” Deze producten zijn verkocht tussen 1 augustus 2022 en 3 januari 2023.

Een paar dagen eerder had Newco Europe al gewaarschuwd voor ruitensproeiervloeistof van de merken All Ride, Avia, Fishland en Haan. Ook die producten bevatten een te hoog gehalte aan methanol. “Methanol is giftig bij inname en vormt mogelijk een ernstig gezondheidsrisico. Gebruik de producten niet”, aldus de waarschuwing. Deze producten zijn verkocht bij tankstations tussen 26 september 2022 en 24 januari 2023.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Gevaarlijke ruitensproeiervloeistof teruggeroepen | Automotive Online

Gevaarlijke ruitensproeiervloeistof teruggeroepen

Terugroepactie • In diverse merken ruitensproeiervloeistof zitten te grote hoeveelheden zeer giftige methanol.
Redactie Redactie
 In diverse merken ruitensproeiervloeistof zitten te grote hoeveelheden van het zeer giftige methanol. (Foto: Shutterstock)

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft twee keer binnen een paar dagen gewaarschuwd voor ruitensproeier vloeistof die gevaarlijk kan zijn voor de volksgezondheid. In beide gevallen wordt dringend aangeraden het product niet te gebruiken.

In diverse merken ruitensproeiervloeistof zitten te grote hoeveelheden zeer giftige methanol. De vloeistof is afgelopen maanden verkocht bij tankstations.

Fabrikant Mullrose waarschuwt voor ruitensproeiervloeistof Winter -15°C en -20°C, aldus een bekendmaking van de NVWA. “De ruitensproeiervloeistof bevat een te hoog gehalte aan methanol. Methanol is giftig bij inslikken, inademing en bij contact met de huid en kan daardoor schade aan de organen veroorzaken. Gebruik het product niet.” Deze producten zijn verkocht tussen 1 augustus 2022 en 3 januari 2023.

Een paar dagen eerder had Newco Europe al gewaarschuwd voor ruitensproeiervloeistof van de merken All Ride, Avia, Fishland en Haan. Ook die producten bevatten een te hoog gehalte aan methanol. “Methanol is giftig bij inname en vormt mogelijk een ernstig gezondheidsrisico. Gebruik de producten niet”, aldus de waarschuwing. Deze producten zijn verkocht bij tankstations tussen 26 september 2022 en 24 januari 2023.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.