‘Hefbruggenfabrikant Nussbaum vraagt faillissement aan voor productiebedrijf’

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
De Nussbaum Group heeft het faillissement aangevraagd voor zijn productiefaciliteit Otto Nussbaum. (Foto: Nussbaum Group)

De Nussbaum Group heeft het faillissement aangevraagd voor zijn productiefaciliteit Otto Nussbaum bij de rechtbank van Offenberg. Volgens curator Dr. Dirk Pehl geeft de aanvraag tijd om te onderzoeken of een herstructurering nog mogelijk is. Dit meldt Neue Reifenzeitung. 

Volgens curator Pehl wordt gekeken naar een insolventieplan of een overname door een investeerder. “We overwegen beide opties en zullen de komende weken bekijken welke oplossing het meest geschikt is. Natuurlijk is de situatie niet gemakkelijk gezien de door de corona veroorzaakte vertraging van de Duitse economie”, aldus Pehl. 

Voor de 220 medewerkers van Otto Nussbaum is werktijdverkorting aangevraagd.

Erg vervelend

Bas Suurenbroek, directeur van Fuchs Service Equipment en exclusief leverancier van de hefbruggen van Nussbaum in Nederland, is bekend met de problemen. “Vanwege de coronacrisis lag de productie al stil, maar dit is erg vervelend voor hen. Nussbaum probeert de productie zo snel mogelijk weer op gang te brengen. Dat kan door herstructurering onder de huidige eigenaren of door een overname”, aldus Suurenbroek. De problemen bij de productiefaciliteit van Nussbaum kunnen op termijn een probleem voor de voorraadvoorziening worden, verwacht Suurenbroek. “Als importeur hebben wij een goede voorraad van zowel onderdelen als hefbruggen, waardoor wij zeker nog een paar maanden vooruit kunnen. Ik verwacht echter dat Nussbaum hier een oplossing voor gaat vinden, omdat ze een wereldwijd netwerk en een goed imago hebben.”

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.

‘Hefbruggenfabrikant Nussbaum vraagt faillissement aan voor productiebedrijf’ | Automotive Online

‘Hefbruggenfabrikant Nussbaum vraagt faillissement aan voor productiebedrijf’

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
De Nussbaum Group heeft het faillissement aangevraagd voor zijn productiefaciliteit Otto Nussbaum. (Foto: Nussbaum Group)

De Nussbaum Group heeft het faillissement aangevraagd voor zijn productiefaciliteit Otto Nussbaum bij de rechtbank van Offenberg. Volgens curator Dr. Dirk Pehl geeft de aanvraag tijd om te onderzoeken of een herstructurering nog mogelijk is. Dit meldt Neue Reifenzeitung. 

Volgens curator Pehl wordt gekeken naar een insolventieplan of een overname door een investeerder. “We overwegen beide opties en zullen de komende weken bekijken welke oplossing het meest geschikt is. Natuurlijk is de situatie niet gemakkelijk gezien de door de corona veroorzaakte vertraging van de Duitse economie”, aldus Pehl. 

Voor de 220 medewerkers van Otto Nussbaum is werktijdverkorting aangevraagd.

Erg vervelend

Bas Suurenbroek, directeur van Fuchs Service Equipment en exclusief leverancier van de hefbruggen van Nussbaum in Nederland, is bekend met de problemen. “Vanwege de coronacrisis lag de productie al stil, maar dit is erg vervelend voor hen. Nussbaum probeert de productie zo snel mogelijk weer op gang te brengen. Dat kan door herstructurering onder de huidige eigenaren of door een overname”, aldus Suurenbroek. De problemen bij de productiefaciliteit van Nussbaum kunnen op termijn een probleem voor de voorraadvoorziening worden, verwacht Suurenbroek. “Als importeur hebben wij een goede voorraad van zowel onderdelen als hefbruggen, waardoor wij zeker nog een paar maanden vooruit kunnen. Ik verwacht echter dat Nussbaum hier een oplossing voor gaat vinden, omdat ze een wereldwijd netwerk en een goed imago hebben.”

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.