Recall: Gallardo wist eigen foutcodes

Redactie Redactie
Foto: Lamborghini

Lamborghini is een terugroepactie gestart voor de Gallardo. Er moeten wereldwijd 2.482 exemplaren van de sportwagen terug naar de werkplaats. Dat meldt Lamborghini op zijn eigen (technische) website voor werkplaatsen. Probleem is dat brandende storingslampjes vanzelf uitgaan, zonder dat de storing is verholpen. Door een fout in de software worden foutmeldingen niet opgeslagen na het uitschakelen van het contact. De lampjes gaan daarom niet meer branden wanneer de auto opnieuw gestart wordt.Bekijk hier de merken met de meeste recalls.

De bestuurder is daardoor niet op de hoogte van de problemen met zijn auto. Volgens Lamborghini is het probleem tijdens de vrijwillige recall na het flashen van nieuwe software binnen drie uur verholpen.

Tien stuks in Nederland

Het gaat om Gallardo’s die tussen juli 2010 en november 2013 van de band liepen. De Gallardo werd van 2003 tot en met 2014 gebouwd. In Nederland staan er in totaal 88 Lamborgini’s Gallardo op kenteken, waarvan tien uit de betroffen bouwjaren, zo blijkt uit data van de RDW.

Het is tot nu toe de derde terugroepactie voor de Gallardo. In 2013 waren er twee recalls nodig, een voor mogelijk afbrekende bouten van de keramische remschijven en een voor corrosie aan het leidingwerk van de stuurbekrachtiging. Vorig jaar moesten er in ons land 20 Aventadors terug vanwege brandgevaar. 

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Recall: Gallardo wist eigen foutcodes | Automotive Online

Recall: Gallardo wist eigen foutcodes

Redactie Redactie
Foto: Lamborghini

Lamborghini is een terugroepactie gestart voor de Gallardo. Er moeten wereldwijd 2.482 exemplaren van de sportwagen terug naar de werkplaats. Dat meldt Lamborghini op zijn eigen (technische) website voor werkplaatsen. Probleem is dat brandende storingslampjes vanzelf uitgaan, zonder dat de storing is verholpen. Door een fout in de software worden foutmeldingen niet opgeslagen na het uitschakelen van het contact. De lampjes gaan daarom niet meer branden wanneer de auto opnieuw gestart wordt.Bekijk hier de merken met de meeste recalls.

De bestuurder is daardoor niet op de hoogte van de problemen met zijn auto. Volgens Lamborghini is het probleem tijdens de vrijwillige recall na het flashen van nieuwe software binnen drie uur verholpen.

Tien stuks in Nederland

Het gaat om Gallardo’s die tussen juli 2010 en november 2013 van de band liepen. De Gallardo werd van 2003 tot en met 2014 gebouwd. In Nederland staan er in totaal 88 Lamborgini’s Gallardo op kenteken, waarvan tien uit de betroffen bouwjaren, zo blijkt uit data van de RDW.

Het is tot nu toe de derde terugroepactie voor de Gallardo. In 2013 waren er twee recalls nodig, een voor mogelijk afbrekende bouten van de keramische remschijven en een voor corrosie aan het leidingwerk van de stuurbekrachtiging. Vorig jaar moesten er in ons land 20 Aventadors terug vanwege brandgevaar. 

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.