Euromotive koppelt voertuiginfo en ruitprijzen aan Carculate

Redactie Redactie

Het systeem Carculate wordt door herstellers gebruikt om ruitschades te calculeren. Het systeem heeft een koppeling met de calculatieprogramma’s van verzekeraars, zoals Dispatch (Achmea) en Exchange (Schadegarant) en met dat van Bovemij, zodat de calculatie kan worden gebruikt voor het ruitschadedossier. Via een koppeling met GT Motive is er nu een directe link met de voertuiginformatie, zodat door het invoeren van het kenteken de ruit van het voertuig wordt bepaald en de bijbehorende schadecalculatie voor ruitvervanging kan worden opgesteld. Hierbij wordt uitgegaan van de ruitprijzen van de Nederlandse auto-importeurs, die ook in het systeem van GT Motive staan.

Kalibratie-informatie

Naast de koppeling met GT Motive is er ook een koppeling met Pilkington. De Nederlandse tak van deze ruitfabrikant voedt het programma Carculate met informatie over autoruiten en panoramadaken, zoals kalibratie-informatie en de montage-instructies van Thatcham. “De door de hersteller gebruikte informatie wordt gekoppeld aan het schadedossier”, zegt Willem van der Velden van Euromotive. “Door deze samenwerking krijgt de autoglashersteller belangrijke ondersteuning bij het realiseren van efficiëntieverbetering en kwaliteitsverhoging in de schadewerkplaats.” Ruitherstelbedrijf Dijkema’s in Hoogezand werkt als eerste met deze module.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Euromotive koppelt voertuiginfo en ruitprijzen aan Carculate | Automotive Online

Euromotive koppelt voertuiginfo en ruitprijzen aan Carculate

Redactie Redactie

Het systeem Carculate wordt door herstellers gebruikt om ruitschades te calculeren. Het systeem heeft een koppeling met de calculatieprogramma’s van verzekeraars, zoals Dispatch (Achmea) en Exchange (Schadegarant) en met dat van Bovemij, zodat de calculatie kan worden gebruikt voor het ruitschadedossier. Via een koppeling met GT Motive is er nu een directe link met de voertuiginformatie, zodat door het invoeren van het kenteken de ruit van het voertuig wordt bepaald en de bijbehorende schadecalculatie voor ruitvervanging kan worden opgesteld. Hierbij wordt uitgegaan van de ruitprijzen van de Nederlandse auto-importeurs, die ook in het systeem van GT Motive staan.

Kalibratie-informatie

Naast de koppeling met GT Motive is er ook een koppeling met Pilkington. De Nederlandse tak van deze ruitfabrikant voedt het programma Carculate met informatie over autoruiten en panoramadaken, zoals kalibratie-informatie en de montage-instructies van Thatcham. “De door de hersteller gebruikte informatie wordt gekoppeld aan het schadedossier”, zegt Willem van der Velden van Euromotive. “Door deze samenwerking krijgt de autoglashersteller belangrijke ondersteuning bij het realiseren van efficiëntieverbetering en kwaliteitsverhoging in de schadewerkplaats.” Ruitherstelbedrijf Dijkema’s in Hoogezand werkt als eerste met deze module.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.