5G maakt besturing op afstand mogelijk

Redactie Redactie

Telefonica en Ericsson manoeuvreerden vanaf hun stand op de beurs een auto 70 kilometer verderop via een draadloos netwerk om obstakels heen. 5G heeft volgens de twee bedrijven dusdanig snelle responstijden en hoge datasnelheden, dat beslissingen op afstand binnen een fractie van een seconde opgevolgd worden. 

Gesloten netwerk

Volgens Javier Lorca van Telefonica biedt afstandsbesturing mogelijkheden voor vele toepassingen variërend van het rangeren van elektrische voertuigen tot het besturen van voertuigen in het openbaar vervoer. Lorca benadrukt wel dat afstandsbesturing alleen mogelijk is via een gesloten netwerk, op voorspelbare routes en op plekken waar geen chauffeurs achter het stuur van het voertuig kunnen plaatsnemen.

De verwachting is dat de meeste netwerkproviders rond 2020 gebruik maken van 5G. 

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

5G maakt besturing op afstand mogelijk | Automotive Online

5G maakt besturing op afstand mogelijk

Redactie Redactie

Telefonica en Ericsson manoeuvreerden vanaf hun stand op de beurs een auto 70 kilometer verderop via een draadloos netwerk om obstakels heen. 5G heeft volgens de twee bedrijven dusdanig snelle responstijden en hoge datasnelheden, dat beslissingen op afstand binnen een fractie van een seconde opgevolgd worden. 

Gesloten netwerk

Volgens Javier Lorca van Telefonica biedt afstandsbesturing mogelijkheden voor vele toepassingen variërend van het rangeren van elektrische voertuigen tot het besturen van voertuigen in het openbaar vervoer. Lorca benadrukt wel dat afstandsbesturing alleen mogelijk is via een gesloten netwerk, op voorspelbare routes en op plekken waar geen chauffeurs achter het stuur van het voertuig kunnen plaatsnemen.

De verwachting is dat de meeste netwerkproviders rond 2020 gebruik maken van 5G. 

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.