Explora voegt handheld 3D-profieldieptemeter toe aan assortiment

Redactie Redactie
• Laatste update:

Het Threadreader genaamde apparaatje maakt een 3D-scan over de totale breedte van het loopvlak van de band van circa 50 millimeter breed. Naast de profieldiepte, signaleert de scanner ook onregelmatig afgesleten banden. Ook het profiel van natte en vieze banden kan worden gescand. Met een app op de smartphone kan de garagist alle gegevens opslaan en uitprinten. Op de app wordt met een kleurcodering een beeld geschetst van de profieldiepte van de banden.

Explora had al een 3D-profieldieptescanner in het assortiment waar het voertuig overheen moet rijden om te scannen. Deze Ventech Pneuscan was onder meer afgelopen zomer te zien op de Equipvak. Het verschil tussen de Threadreader en de Ventech scanner zit volgens René van Arkel van Explora vooral in de uitgebreidere mogelijkheden van de laatste. “Je kunt met de Ventech ook de bandenspanning meten bijvoorbeeld en de aslast. Vooral in de trucksector is daar veel behoefte aan.”

De Threadreader is volgens Van Arkel vooral een laagdrempelig hulpmiddel om extra omzet uit banden te halen. “Als vervanger voor het klokje of stekertje. De meting is betrouwbaarder, het slijtagepatroon wordt meegenomen en je kunt het proces er mee automatiseren. De app is namelijk ook te koppelen met DMS-systemen waardoor het meetrapport meteen gekoppeld kan worden aan de rest van de onderhoudsgegevens van het voertuig. Verder kun je je klanten een uitdraai meegeven.” 

De Threadreader kost 3.950 euro bruto, de app is gratis te downloaden via Google Play Store en er zitten geen abonnementskosten aan vast. Via wifi wordt het apparaat gekoppeld aan de Android telefoon of tablet. Na de scan worden de gegevens opgeslagen en desgewenst kan de garagist deze downloaden.

Binnenkort wordt het ook voor Windows- en Ios-systemen mogelijk gemaakt om gebruik te maken van de applicatie. Ook volgen er snel updates voor onder meer de geïntegreerde automatische kentekenherkenning en de uitgebreide meting van truckbanden. 

CBX Nederland introduceerde eerder deze maand ook een handheld profieldieptescanner, de T-scan Groove Glove

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Explora voegt handheld 3D-profieldieptemeter toe aan assortiment | Automotive Online

Explora voegt handheld 3D-profieldieptemeter toe aan assortiment

Redactie Redactie
• Laatste update:

Het Threadreader genaamde apparaatje maakt een 3D-scan over de totale breedte van het loopvlak van de band van circa 50 millimeter breed. Naast de profieldiepte, signaleert de scanner ook onregelmatig afgesleten banden. Ook het profiel van natte en vieze banden kan worden gescand. Met een app op de smartphone kan de garagist alle gegevens opslaan en uitprinten. Op de app wordt met een kleurcodering een beeld geschetst van de profieldiepte van de banden.

Explora had al een 3D-profieldieptescanner in het assortiment waar het voertuig overheen moet rijden om te scannen. Deze Ventech Pneuscan was onder meer afgelopen zomer te zien op de Equipvak. Het verschil tussen de Threadreader en de Ventech scanner zit volgens René van Arkel van Explora vooral in de uitgebreidere mogelijkheden van de laatste. “Je kunt met de Ventech ook de bandenspanning meten bijvoorbeeld en de aslast. Vooral in de trucksector is daar veel behoefte aan.”

De Threadreader is volgens Van Arkel vooral een laagdrempelig hulpmiddel om extra omzet uit banden te halen. “Als vervanger voor het klokje of stekertje. De meting is betrouwbaarder, het slijtagepatroon wordt meegenomen en je kunt het proces er mee automatiseren. De app is namelijk ook te koppelen met DMS-systemen waardoor het meetrapport meteen gekoppeld kan worden aan de rest van de onderhoudsgegevens van het voertuig. Verder kun je je klanten een uitdraai meegeven.” 

De Threadreader kost 3.950 euro bruto, de app is gratis te downloaden via Google Play Store en er zitten geen abonnementskosten aan vast. Via wifi wordt het apparaat gekoppeld aan de Android telefoon of tablet. Na de scan worden de gegevens opgeslagen en desgewenst kan de garagist deze downloaden.

Binnenkort wordt het ook voor Windows- en Ios-systemen mogelijk gemaakt om gebruik te maken van de applicatie. Ook volgen er snel updates voor onder meer de geïntegreerde automatische kentekenherkenning en de uitgebreide meting van truckbanden. 

CBX Nederland introduceerde eerder deze maand ook een handheld profieldieptescanner, de T-scan Groove Glove

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.