Drie onderdelenfabrikanten onder nieuwe paraplu

Onderdelen • Het nieuwe bedrijf is daarmee een nieuwe wereldwijde speler in de productie van op plastic gebaseerde onderdelen.
Redactie Redactie
• Laatste update:
(foto: Shutterstock)

Drie Duitse fabrikanten van auto-onderdelen, Light Mobility Solutions, MoldTech en SFC Groep, zijn door de eigenaar Mutares samengevoegd tot één nieuwe onderneming onder de naam Amaneos.

Dat bedrijf is daarmee een nieuwe wereldwijde speler in de productie van op plastic gebaseerde onderdelen met meer dan 7.500 werknemers bij zo’n 30 vestigingen. Recent kocht LKQ Fource de Canadese leverancier Uni-Select.

De drie bedrijven zijn de afgelopen jaren successievelijk gekocht door het Duitse investeringsfonds Mutares.

SFC Group maakt vloeistofsystemen, afdichtingsproducten en rubber en thermoplastic componenten, LMS fabriceert lichtgewicht exterieur- en interieursystemen terwijl MoldTech plastic onderdelen levert die zijn geproduceerd met injectie-gietmachines.

‘De combinatie van de drie ondernemingen biedt Amaneos een aansluitende productportefeuille die meer dan 60 procent van de plastic onderdelen in een gemiddeld voertuig dekt,’ laat Mutares weten. Het nieuwe bedrijf komt onder leiding van Mathieu Purrey.

Drie onderdelenfabrikanten onder nieuwe paraplu | Automotive Online

Drie onderdelenfabrikanten onder nieuwe paraplu

Onderdelen • Het nieuwe bedrijf is daarmee een nieuwe wereldwijde speler in de productie van op plastic gebaseerde onderdelen.
Redactie Redactie
• Laatste update:
(foto: Shutterstock)

Drie Duitse fabrikanten van auto-onderdelen, Light Mobility Solutions, MoldTech en SFC Groep, zijn door de eigenaar Mutares samengevoegd tot één nieuwe onderneming onder de naam Amaneos.

Dat bedrijf is daarmee een nieuwe wereldwijde speler in de productie van op plastic gebaseerde onderdelen met meer dan 7.500 werknemers bij zo’n 30 vestigingen. Recent kocht LKQ Fource de Canadese leverancier Uni-Select.

De drie bedrijven zijn de afgelopen jaren successievelijk gekocht door het Duitse investeringsfonds Mutares.

SFC Group maakt vloeistofsystemen, afdichtingsproducten en rubber en thermoplastic componenten, LMS fabriceert lichtgewicht exterieur- en interieursystemen terwijl MoldTech plastic onderdelen levert die zijn geproduceerd met injectie-gietmachines.

‘De combinatie van de drie ondernemingen biedt Amaneos een aansluitende productportefeuille die meer dan 60 procent van de plastic onderdelen in een gemiddeld voertuig dekt,’ laat Mutares weten. Het nieuwe bedrijf komt onder leiding van Mathieu Purrey.