Bosch Car Service en Autocrew komen met eigen laadpaal

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
De laadpalen zijn voorzien van de huisstijl van Bosch Car Service of Autocrew (foto: BCS)

Garageformules Bosch Car Service en Autocrew bieden de aangesloten bedrijven sinds deze week de mogelijkheid tot aanschaf van een laadpaal in de huisstijl van het concept. Dit wordt aan Automotive bevestigd door Michiel Frijters, conceptmanager van Bosch Car Service.

Drie opties

De aangesloten bedrijven kunnen kiezen uit drie verschillende laadmogelijkheden. Het meest eenvoudige systeem is de tegen de wand gemonteerde homebox, die de bedrijven ook aan hun klanten kunnen aanbieden. Daarnaast zijn er ook enkele en dubbele laadpalen beschikbaar, in de huisstijl van BCS of Autocrew. De laadsnelheid kan oplopen tot 22 kW, afhankelijk van het netwerk van het autobedrijf. Zo’n 650 bedrijven zijn aangesloten bij Bosch Car Service en Autocrew, zo blijkt uit het Automotive Garageformule-overzicht.

“We hebben al enkele orders binnen”, vertelt Frijters. “Bedrijven die in of nabij een woonwijk zitten kunnen de laadpaal ook commercieel exploiteren, door de paal na sluitingstijd van het bedrijf openbaar te maken. Daarbij kan de ondernemer zelf het laadtarief vaststellen. Zo verdien je de investering terug.”

Met een laadpaal laat je zien dat je klaar bent voor hybrides en EV’s.

Michiel Frijters, conceptmanager Bosch Car Service.

Frijters hoopt dat veel bedrijven de laadpaal gaan plaatsen. “Je laat zien dat je klaar bent voor hybrides en EV’s. Daar rijden er al heel veel van en we gaan ze de komende jaren steeds vaker zien in de universele werkplaats. Als je onderhoud aan zo’n auto gedaan hebt, is het wel zo netjes als je die met volle batterij weer aflevert aan de klant.”

Ook Carprof en Autovakmeester bieden de aangesloten bedrijven sinds deze week een laadpaal in huisstijl.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

Bosch Car Service en Autocrew komen met eigen laadpaal | Automotive Online

Bosch Car Service en Autocrew komen met eigen laadpaal

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
De laadpalen zijn voorzien van de huisstijl van Bosch Car Service of Autocrew (foto: BCS)

Garageformules Bosch Car Service en Autocrew bieden de aangesloten bedrijven sinds deze week de mogelijkheid tot aanschaf van een laadpaal in de huisstijl van het concept. Dit wordt aan Automotive bevestigd door Michiel Frijters, conceptmanager van Bosch Car Service.

Drie opties

De aangesloten bedrijven kunnen kiezen uit drie verschillende laadmogelijkheden. Het meest eenvoudige systeem is de tegen de wand gemonteerde homebox, die de bedrijven ook aan hun klanten kunnen aanbieden. Daarnaast zijn er ook enkele en dubbele laadpalen beschikbaar, in de huisstijl van BCS of Autocrew. De laadsnelheid kan oplopen tot 22 kW, afhankelijk van het netwerk van het autobedrijf. Zo’n 650 bedrijven zijn aangesloten bij Bosch Car Service en Autocrew, zo blijkt uit het Automotive Garageformule-overzicht.

“We hebben al enkele orders binnen”, vertelt Frijters. “Bedrijven die in of nabij een woonwijk zitten kunnen de laadpaal ook commercieel exploiteren, door de paal na sluitingstijd van het bedrijf openbaar te maken. Daarbij kan de ondernemer zelf het laadtarief vaststellen. Zo verdien je de investering terug.”

Met een laadpaal laat je zien dat je klaar bent voor hybrides en EV’s.

Michiel Frijters, conceptmanager Bosch Car Service.

Frijters hoopt dat veel bedrijven de laadpaal gaan plaatsen. “Je laat zien dat je klaar bent voor hybrides en EV’s. Daar rijden er al heel veel van en we gaan ze de komende jaren steeds vaker zien in de universele werkplaats. Als je onderhoud aan zo’n auto gedaan hebt, is het wel zo netjes als je die met volle batterij weer aflevert aan de klant.”

Ook Carprof en Autovakmeester bieden de aangesloten bedrijven sinds deze week een laadpaal in huisstijl.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.