Autobedrijf Jungeling stopt ermee

Maarten Bokslag Maarten Bokslag

Dit wordt bevestigd door Anton Jungeling.

Hij begon in 1989 zijn garagebedrijf met pompstation. Later werd dat uitgebreid met de verkoop van nieuwe scooters. Jungeling vertelt dat het stoppen met het bedrijf een positieve keuze was: “Ik heb het vorig jaar te koop gezet en het is opvallend snel verkocht. Ik ben nu 57 en ga andere dingen doen dan werken. Het werk in een garagebedrijf is best zwaar. Maar ik heb het al die jaren met alle plezier gedaan.”

Ook voor de pleziervaart

Het autobedrijf ligt op een bijzondere locatie aan de Amsteldijk in Amstelveen. Naast de reparatie van auto’s en scooters was het Avia-pompstation een belangrijke trekker. Ook voor de pleziervaart. “Die kwamen even tanken aan de eigen aanlegsteiger en kochten dan vaak wat spulletjes in de winkel bij het bemande pompstation.”

De laatste jaren is de Amsteldijk erg populair geworden als woongebied en Jungeling kon het bedrijf goed verkopen, vertelt hij. “In feite heb ik het uitzicht verkocht.” De locatie wordt herontwikkeld. Waarschijnlijk wordt het bedrijf gesloopt en komt er een appartementencomplex.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

Autobedrijf Jungeling stopt ermee | Automotive Online

Autobedrijf Jungeling stopt ermee

Maarten Bokslag Maarten Bokslag

Dit wordt bevestigd door Anton Jungeling.

Hij begon in 1989 zijn garagebedrijf met pompstation. Later werd dat uitgebreid met de verkoop van nieuwe scooters. Jungeling vertelt dat het stoppen met het bedrijf een positieve keuze was: “Ik heb het vorig jaar te koop gezet en het is opvallend snel verkocht. Ik ben nu 57 en ga andere dingen doen dan werken. Het werk in een garagebedrijf is best zwaar. Maar ik heb het al die jaren met alle plezier gedaan.”

Ook voor de pleziervaart

Het autobedrijf ligt op een bijzondere locatie aan de Amsteldijk in Amstelveen. Naast de reparatie van auto’s en scooters was het Avia-pompstation een belangrijke trekker. Ook voor de pleziervaart. “Die kwamen even tanken aan de eigen aanlegsteiger en kochten dan vaak wat spulletjes in de winkel bij het bemande pompstation.”

De laatste jaren is de Amsteldijk erg populair geworden als woongebied en Jungeling kon het bedrijf goed verkopen, vertelt hij. “In feite heb ik het uitzicht verkocht.” De locatie wordt herontwikkeld. Waarschijnlijk wordt het bedrijf gesloopt en komt er een appartementencomplex.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.