Focwa lanceert ’toekomstcheck’ voor herstelbedrijven

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Focwa-directeur Femke Teeling wil herstellers helpen met langetermijndenken met 'toekomstcheck'. (Foto: Focwa)

Brancheorganisatie Focwa komt met een zogeheten toekomstcheck, die ondernemers moet helpen beter inzicht te krijgen in hun liquiditeitspositie en schetst drie mogelijke toekomstscenario’s. Zo meldt Focwa vandaag.

“Ondernemers hebben nu veel aan hun hoofd. Met de toekomstcheck helpen we ze eenvoudig inzicht te krijgen in de liquiditeit van hun bedrijf”, aldus Focwa-directeur Femke Teeling. “Hoe staan ze er nu voor en wat is de prognose voor de komende twaalf maanden. Zo proberen we extra ondersteuning en perspectief te bieden om uit deze onzekere tijden te komen.” Na ruim anderhalf jaar zit de Nederlandse economie weer in de lift, aldus Focwa. Dat betekent niet dat de financiële zorgen van ondernemers meteen verdwenen zijn. Veel ondernemers hadden volgens de branchevereniging, de afgelopen tijd vooral één zorg: het bedrijf overeind houden.

Investeren

Met deze toekomstcheck sluit Focwa zich aan bij het initiatief van MKB Nederland. “Veel ondernemers hebben in de coronaperiode schulden opgebouwd en die moeten worden terugbetaald. Tegelijk moeten ze investeren in groei, digitalisering en verduurzaming. Goed inzicht in de financiële situatie bij verschillende scenario’s is dan van groot belang”, aldus Jacco Vonhof, voorzitter MKB-Nederland.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.