Klaverblad verzekeringen ontslaat kwart medewerkers

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
Foto: Klaverblad

Klaverblad Verzekeringen, vooral actief op het gebied van autoschade- en woonhuisverzekeringen, gaat ingrijpend reorganiseren. Ongeveer een kwart van het personeel moet het veld ruimen. Dit meldt Klaverblad. Afgelopen vrijdag werden de medewerkers al geïnformeerd over de strategie voor de komende jaren.

Het bedrijf stelt dat de dienstverlening van Klaverblad moet passen bij de toenemende verwachtingen van klanten: sneller, eenvoudiger en foutloos. Daarnaast moeten de kosten omlaag om concurrerend te blijven. Om dat te bereiken gaat Klaverblad de organisatie en processen anders inrichten. Aanvragen en claims zullen waar mogelijk vanaf 2019 automatisch worden afgehandeld. Een grote stap voor de verzekeraar die naamsbekendheid verwierf met de slogan “Als je maar lang genoeg gewoon blijft, word je vanzelf bijzonder”.

De reorganisatie heeft belangrijke gevolgen voor het aantal medewerkers bij Klaverblad. De directie verwacht dat in 2019 en 2020 ongeveer 25 procent van de arbeidsplaatsen zal komen te vervallen. Voor deze medewerkers wordt een sociaal plan opgesteld.

“Het is geen fijne boodschap om te brengen”, zegt algemeen directeur Peter Paul Barth. “Veel medewerkers werken al heel lang bij Klaverblad en gaan nu een onzekere tijd tegemoet. Het is echter noodzakelijk om ook in de toekomst te kunnen voortbestaan als zelfstandige verzekeraar.”

Vorig jaar maakte het bedrijfsonderdeel schadeverzekeringen van Klaverblad juist weer een kleine netto winst van 5 miljoen euro, zo blijkt uit het jaarverslag over 2017. In 2016 draaide het bedrijf nog 58 miljoen verlies iop de schadeverzekeringen. Het is niet bekend welk deel hiervan veroorzaakt wordt door de autoverzekeringen of woonhuisverzekeringen.

Autoschadeverzekeraars verhogen jaarlijks flink de premies. Met name op WA-verzekeringen wordt nog steeds verlies geleden

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

Klaverblad verzekeringen ontslaat kwart medewerkers | Automotive Online

Klaverblad verzekeringen ontslaat kwart medewerkers

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
Foto: Klaverblad

Klaverblad Verzekeringen, vooral actief op het gebied van autoschade- en woonhuisverzekeringen, gaat ingrijpend reorganiseren. Ongeveer een kwart van het personeel moet het veld ruimen. Dit meldt Klaverblad. Afgelopen vrijdag werden de medewerkers al geïnformeerd over de strategie voor de komende jaren.

Het bedrijf stelt dat de dienstverlening van Klaverblad moet passen bij de toenemende verwachtingen van klanten: sneller, eenvoudiger en foutloos. Daarnaast moeten de kosten omlaag om concurrerend te blijven. Om dat te bereiken gaat Klaverblad de organisatie en processen anders inrichten. Aanvragen en claims zullen waar mogelijk vanaf 2019 automatisch worden afgehandeld. Een grote stap voor de verzekeraar die naamsbekendheid verwierf met de slogan “Als je maar lang genoeg gewoon blijft, word je vanzelf bijzonder”.

De reorganisatie heeft belangrijke gevolgen voor het aantal medewerkers bij Klaverblad. De directie verwacht dat in 2019 en 2020 ongeveer 25 procent van de arbeidsplaatsen zal komen te vervallen. Voor deze medewerkers wordt een sociaal plan opgesteld.

“Het is geen fijne boodschap om te brengen”, zegt algemeen directeur Peter Paul Barth. “Veel medewerkers werken al heel lang bij Klaverblad en gaan nu een onzekere tijd tegemoet. Het is echter noodzakelijk om ook in de toekomst te kunnen voortbestaan als zelfstandige verzekeraar.”

Vorig jaar maakte het bedrijfsonderdeel schadeverzekeringen van Klaverblad juist weer een kleine netto winst van 5 miljoen euro, zo blijkt uit het jaarverslag over 2017. In 2016 draaide het bedrijf nog 58 miljoen verlies iop de schadeverzekeringen. Het is niet bekend welk deel hiervan veroorzaakt wordt door de autoverzekeringen of woonhuisverzekeringen.

Autoschadeverzekeraars verhogen jaarlijks flink de premies. Met name op WA-verzekeringen wordt nog steeds verlies geleden

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.