Focwa komt met kwaliteitskeurmerk

Redactie Redactie
• Laatste update:

Het kwaliteitskeurmerk stond al tijden hoog op het verlanglijstje van Focwa. De controle bestaat uit drie componenten: esthetisch, functioneel en technisch. De keuringen worden uitgevoerd door Dekra, Kiwa en Vianorm. 

De kosten zijn gelijk aan de huidige KZS-norm. Verder wordt er onderscheid gemaakt tussen herstel met en zonder veiligheidsrisico. Er wordt onder meer gecontroleerd op intake, demontage en herstelwijze, maar ook op equipment en of de monteurs de juiste opleidingen hebben. Als de controle goed uitpakt, volgt een certificaat voor drie jaar. Er wordt wel jaarlijks gekeurd. Bij gebreken kan het certificaat worden opgeschort.

De keuring gaat door onafhankelijke keuringsinstanties plaatsvinden. Johan Schoonhoven van Schadegarant/Glasgarant: “Er is daardoor geen discussie meer over de kwaliteit van herstel.”

Het nieuwe keurmerk gaat naar verwachting in het eerste kwartaal van 2012 in. Er geldt daarbij wel een overgangsperiode van twee jaar. Het keurmerk wordt ook een eis voor Eurogarant. Zo wordt indirect ook de aanwezigheid van een autoschadetechnicus verplicht. Het zwaartepunt ligt op de controle op reparaties met veiligheidsrisico’s. 

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Focwa komt met kwaliteitskeurmerk | Automotive Online

Focwa komt met kwaliteitskeurmerk

Redactie Redactie
• Laatste update:

Het kwaliteitskeurmerk stond al tijden hoog op het verlanglijstje van Focwa. De controle bestaat uit drie componenten: esthetisch, functioneel en technisch. De keuringen worden uitgevoerd door Dekra, Kiwa en Vianorm. 

De kosten zijn gelijk aan de huidige KZS-norm. Verder wordt er onderscheid gemaakt tussen herstel met en zonder veiligheidsrisico. Er wordt onder meer gecontroleerd op intake, demontage en herstelwijze, maar ook op equipment en of de monteurs de juiste opleidingen hebben. Als de controle goed uitpakt, volgt een certificaat voor drie jaar. Er wordt wel jaarlijks gekeurd. Bij gebreken kan het certificaat worden opgeschort.

De keuring gaat door onafhankelijke keuringsinstanties plaatsvinden. Johan Schoonhoven van Schadegarant/Glasgarant: “Er is daardoor geen discussie meer over de kwaliteit van herstel.”

Het nieuwe keurmerk gaat naar verwachting in het eerste kwartaal van 2012 in. Er geldt daarbij wel een overgangsperiode van twee jaar. Het keurmerk wordt ook een eis voor Eurogarant. Zo wordt indirect ook de aanwezigheid van een autoschadetechnicus verplicht. Het zwaartepunt ligt op de controle op reparaties met veiligheidsrisico’s. 

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.