Nederland verwelkomt testen met autonoom rijden

Redactie Redactie
• Laatste update:

Met het wetsvoorstel worden de wettelijke kaders verruimt en worden barrières weggenomen om testen met autonoom vervoer uit te voeren. Bedrijven kunnen met de nieuwe wetgeving een vergunning aanvragen bij het ministerie om tests met zelfrijdende voertuigen op de openbare weg uit te voeren in Nederland. Vanaf 2015 was dit al mogelijk, echter moest er altijd voor worden gezorgd dat er een chauffeur in de auto zat.

Schultz zegt dat de wet een goede kans is voor Nederland. “Hiermee zetten we weer een stap naar de introductie van zelfrijdende voertuigen. We hebben in Nederland de ideale combinatie van een goede en slimme infrastructuur, slimme onderzoekers en een innovatief hightech-bedrijfsleven. Samen moeten we proberen de mobiliteitsoplossingen te realiseren.”

Schulz borduurt met het wetsvoorstel door op  de ‘Declaration of Amsterdam’, waarin alle EU-landen hun medewerking vastlegden om de ontwikkeling van zelfrijdend vervoer in heel Europa te versnellen. Vorige week maakten Nederland, Duitsland, Zweden, Spanje, Oostenrijk en 21 andere EU-landen afspraken om zo snel mogelijk samen grootschalige testen met zelfrijdende voertuigen op te zetten.

Vorige week constateerde het verkeersinstituut Swov dat door autofabrikanten te weinig onderzoek wordt gedaan naar de reactie van andere weggebruikers op autonome voertuigen.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Nederland verwelkomt testen met autonoom rijden | Automotive Online

Nederland verwelkomt testen met autonoom rijden

Redactie Redactie
• Laatste update:

Met het wetsvoorstel worden de wettelijke kaders verruimt en worden barrières weggenomen om testen met autonoom vervoer uit te voeren. Bedrijven kunnen met de nieuwe wetgeving een vergunning aanvragen bij het ministerie om tests met zelfrijdende voertuigen op de openbare weg uit te voeren in Nederland. Vanaf 2015 was dit al mogelijk, echter moest er altijd voor worden gezorgd dat er een chauffeur in de auto zat.

Schultz zegt dat de wet een goede kans is voor Nederland. “Hiermee zetten we weer een stap naar de introductie van zelfrijdende voertuigen. We hebben in Nederland de ideale combinatie van een goede en slimme infrastructuur, slimme onderzoekers en een innovatief hightech-bedrijfsleven. Samen moeten we proberen de mobiliteitsoplossingen te realiseren.”

Schulz borduurt met het wetsvoorstel door op  de ‘Declaration of Amsterdam’, waarin alle EU-landen hun medewerking vastlegden om de ontwikkeling van zelfrijdend vervoer in heel Europa te versnellen. Vorige week maakten Nederland, Duitsland, Zweden, Spanje, Oostenrijk en 21 andere EU-landen afspraken om zo snel mogelijk samen grootschalige testen met zelfrijdende voertuigen op te zetten.

Vorige week constateerde het verkeersinstituut Swov dat door autofabrikanten te weinig onderzoek wordt gedaan naar de reactie van andere weggebruikers op autonome voertuigen.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.