Bandenopslagbedrijf daagt gemeente Someren voor rechter

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dit meldt Gemeente Someren.

“Wij hebben een schadeloosstelling van 802 duizend euro aangeboden aan de ondernemer”, aldus Ad de Regt, woordvoerder bij gemeente Someren. De ondernemer vecht dit besluit nu aan en vraagt een voorlopige voorziening aan bij de rechter. De zaak komt op 9 februari voor.

De bandenopslag brandde in november volledig af. De brandweer had moeite om de brand te blussen. Omwonenden willen niet dat het bedrijf zijn werkzaamheden hervat. “We hebben in een zeventien pagina’s tellend betoog beargumenteerd waarom wij vinden dat het bedrijf wel de deuren moet sluiten. De rechter zal zich hier over buigen”, zegt De Regt. Na de uitspraak zullen de gemeente en de ondernemer weer met elkaar om de tafel gaan zitten om de situatie te bespreken.

Brandstichting

Het is nog niet duidelijk hoe de brand is ontstaan. “De politie doet, onder begeleiding van het OM, onderzoek naar de oorzaak van de brand. Het vermoeden bestaat dat de brand is aangestoken. Het is lastig om autobanden in brand te steken. Dit incident is gebeurd midden in de nacht en daarom wordt er gedacht aan opzettelijk handelen”, aldus De Regt.

Recyclingbedrijf Van den Hoogen is niet bereikbaar voor commentaar.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.