Duitse vestigingen bandengigant Fintyre failliet

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
Onder meer de Duitse keten Reiff maakt deel uit van Fintyre (foto: Reiff)

Zestien Duitse dochterondernemingen van de Italiaanse bandengigant Fintyre hebben faillissement aangevraagd. Hieronder bekende bedrijven als Reiff, Reifen Krieg en Tyrexpert. Dit blijkt uit het Duitse insolventieregister. Vorige week werd al bekend dat Fintyre uitbetaling van de lonen van de Duitse werknemers had opgeschort wegens gebrek aan liquide middelen.

Bij de zestien Duitse bandenketens werken zo’n 1.300 mensen, meldt de Duitse website Automobilwoche. Volgens de site van Fintyre werken er in totaal 2.000 mensen bij het bedrijf.  

Fintyre is een van oorsprong Italiaans bedrijf dat zetelt in Londen. Het heeft de afgelopen jaren veel bedrijven overgenomen in Italië, Frankrijk en Duitsland, met als doel de grootste fabrikant-onafhankelijke bandenleverancier van de EU te worden. Het bedrijf is sinds 2017 eigendom van investeerder Bain Capital.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

Duitse vestigingen bandengigant Fintyre failliet | Automotive Online

Duitse vestigingen bandengigant Fintyre failliet

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
Onder meer de Duitse keten Reiff maakt deel uit van Fintyre (foto: Reiff)

Zestien Duitse dochterondernemingen van de Italiaanse bandengigant Fintyre hebben faillissement aangevraagd. Hieronder bekende bedrijven als Reiff, Reifen Krieg en Tyrexpert. Dit blijkt uit het Duitse insolventieregister. Vorige week werd al bekend dat Fintyre uitbetaling van de lonen van de Duitse werknemers had opgeschort wegens gebrek aan liquide middelen.

Bij de zestien Duitse bandenketens werken zo’n 1.300 mensen, meldt de Duitse website Automobilwoche. Volgens de site van Fintyre werken er in totaal 2.000 mensen bij het bedrijf.  

Fintyre is een van oorsprong Italiaans bedrijf dat zetelt in Londen. Het heeft de afgelopen jaren veel bedrijven overgenomen in Italië, Frankrijk en Duitsland, met als doel de grootste fabrikant-onafhankelijke bandenleverancier van de EU te worden. Het bedrijf is sinds 2017 eigendom van investeerder Bain Capital.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.