EV-nieuws: petitie Natuur & Milieu is geen petitie

Steven Don Steven Don

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu Automotive Premium abonnee en krijg toegang tot vakinformatie over de automotive sector.

Abonneren

Bent u al abonnee?

Inloggen

Heeft u een abonnement en u kunt niet inloggen? Of heeft u een abonnement en kunt u wel inloggen maar niet dit artikel lezen? Neem dan contact met ons op via klantenservice@promedia.nl of telefonisch via 010 280 1000. Vermeld hierbij uw abonneenummer.

 
 

Reacties

  • ReindeR Rustema, Petities.nl

    Het is wel een petitie, want artikel 5 in de Grondwet stelt geen eisen aan een petitie. Als alleen de indiener (Natuur en Milieu) het echt ondertekent dan is het een petitie. Dat er nog meer steunbetuigingen zijn is leuk en politiek relevant, vooral als het aannemelijk is dat de meerderheid afkomstig is van de achterban.

  • Marc

    Bedankt voor deze correctie. Strikt feitelijk is het een petitie als het verzoek ondertekend wordt door de indiener. Waar het verhaal (straks) mank gaat, is de geclaimde ‘massale’ steun van mede-ondertekenaars (want dat suggereert de site). Iedereen kan talloze keren tekenen en iedereen kan ook mijn naam op de lijst zetten. In die zin stelt het mede-ondertekenen niets voor, terwijl N&M er wil goede sier mee wil maken door ‘de resultaten’ aan de Tweede Kamer aan te bieden.

  • Pijl

    Wel of geen petitie, het doet allemaal weinig ter zake. Het laat alleen maar zien dat het per definitie een kinderachtige aangelegenheid is. Het heeft allemaal niets om het lijf. Het zinloos heen een weer schuiven met geld, belastingen zoals altijd, heeft geen enkele zin. Bovendien, als je ook maar even de indruk mocht hebben dat je van de overheid iets krijgt blijkt het altijd een sigaar uit eigen doos te zijn. Sterker nog, een afgekloven peuk die we zelf al duizend keer hebben betaald