EU investeert 5,6 miljoen in zelfparkerende auto

Redactie Redactie
• Laatste update:

Aan dit project van het zogeheten V-charge consortium werken onderzoekers uit Duitsland, Italië, het VK en Zwitserland mee. Zij ontwikkelen een volledig geautomatiseerd parkeer- en oplaadsysteem voor elektrische auto’s op openbare parkeerplaatsen. Het systeem is eerder dit jaar getest bij de vluchthaven van Stuttgart en moet in de komende jaren beschikbaar worden.

Autonoom
Automobilisten kunnen hun auto bij het parkeerterrein achterlaten en met een smartphone-app het parkeerproces in gang zetten. Het voertuig legt vervolgens verbinding met de server van het parkeerterrein en rijdt autonoom naar de voor hem bedoelde parkeerplaats. De elektrische auto kan ook worden geprogrammeerd om naar een oplaadplek te rijden. Bij terugkomst kan de berijder zijn auto met de app oproepen om voor te komen rijden.

Op den duur wordt er ook een autonoom parkeersysteem ontwikkeld voor parkeerplaatsen aan straat. In 2015 moet het project zijn afgerond.

Vicepresident van de EC Neelie Kroes is enthousiast: “We moeten vooruit denkt en slimmere manieren vinden om ons voort te bewegen en om tijd, geld en het milieu te sparen. Wie wil er nu niet minder tijd besteden aan het parkeren van zijn auto? Ik kijk ernaar uit om het V-Charge systeem te gebruiken.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

EU investeert 5,6 miljoen in zelfparkerende auto | Automotive Online

EU investeert 5,6 miljoen in zelfparkerende auto

Redactie Redactie
• Laatste update:

Aan dit project van het zogeheten V-charge consortium werken onderzoekers uit Duitsland, Italië, het VK en Zwitserland mee. Zij ontwikkelen een volledig geautomatiseerd parkeer- en oplaadsysteem voor elektrische auto’s op openbare parkeerplaatsen. Het systeem is eerder dit jaar getest bij de vluchthaven van Stuttgart en moet in de komende jaren beschikbaar worden.

Autonoom
Automobilisten kunnen hun auto bij het parkeerterrein achterlaten en met een smartphone-app het parkeerproces in gang zetten. Het voertuig legt vervolgens verbinding met de server van het parkeerterrein en rijdt autonoom naar de voor hem bedoelde parkeerplaats. De elektrische auto kan ook worden geprogrammeerd om naar een oplaadplek te rijden. Bij terugkomst kan de berijder zijn auto met de app oproepen om voor te komen rijden.

Op den duur wordt er ook een autonoom parkeersysteem ontwikkeld voor parkeerplaatsen aan straat. In 2015 moet het project zijn afgerond.

Vicepresident van de EC Neelie Kroes is enthousiast: “We moeten vooruit denkt en slimmere manieren vinden om ons voort te bewegen en om tijd, geld en het milieu te sparen. Wie wil er nu niet minder tijd besteden aan het parkeren van zijn auto? Ik kijk ernaar uit om het V-Charge systeem te gebruiken.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.