Chris Brownridge nieuwe ceo Rolls-Royce

Rolls-Royce • Brownridge maakt de overstap van BMW. De huidige ceo Torsten Müller-Ötvös gaat na 14 jaar met pensioen.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
Chris Brownridge (foto: BMW)

Chris Brownridge, nu nog chef van BMW VK (Verenigd Koninkrijk), wordt per 1 december ceo van Rolls-Royce. De huidige ceo, Torsten Müller-Ötvös, gaat na 14 jaar met pensioen. Dit meldt BMW Group, waar Rolls-Royce toe behoort.

Brownridge is een oudgediende van BMW Group. Hij begon in 1995 als management trainee. Tussen 2013 en 2018 stond hij aan het hoofd van Mini in het VK. In juli 2021 werd hij ceo van BMW in het VK.

Müller-Ötvös leidde Rolls-Royce sinds 2010. In die tijd wist hij de jaarlijkse productie te vergroten van duizend naar zesduizend auto’s per jaar. Ook werd onder zijn management de eerste elektrische Rolls ontwikkeld, de Spectre. Rolls-Royce maakt elk jaar een kleine winst, meldt BMW. Het gaat het merk vooral om de status.

BMW splitst de winst van Rolls-Royce niet uit, maar Müller-Ötvös vertelde eerder aan Automotive News Europe dat de consistente kasstroom van het merk in de afgelopen jaren ‘iets is waar de BMW Group erg trots op is’.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

Chris Brownridge nieuwe ceo Rolls-Royce | Automotive Online

Chris Brownridge nieuwe ceo Rolls-Royce

Rolls-Royce • Brownridge maakt de overstap van BMW. De huidige ceo Torsten Müller-Ötvös gaat na 14 jaar met pensioen.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
Chris Brownridge (foto: BMW)

Chris Brownridge, nu nog chef van BMW VK (Verenigd Koninkrijk), wordt per 1 december ceo van Rolls-Royce. De huidige ceo, Torsten Müller-Ötvös, gaat na 14 jaar met pensioen. Dit meldt BMW Group, waar Rolls-Royce toe behoort.

Brownridge is een oudgediende van BMW Group. Hij begon in 1995 als management trainee. Tussen 2013 en 2018 stond hij aan het hoofd van Mini in het VK. In juli 2021 werd hij ceo van BMW in het VK.

Müller-Ötvös leidde Rolls-Royce sinds 2010. In die tijd wist hij de jaarlijkse productie te vergroten van duizend naar zesduizend auto’s per jaar. Ook werd onder zijn management de eerste elektrische Rolls ontwikkeld, de Spectre. Rolls-Royce maakt elk jaar een kleine winst, meldt BMW. Het gaat het merk vooral om de status.

BMW splitst de winst van Rolls-Royce niet uit, maar Müller-Ötvös vertelde eerder aan Automotive News Europe dat de consistente kasstroom van het merk in de afgelopen jaren ‘iets is waar de BMW Group erg trots op is’.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.