Koopmans van Bovag naar Toyota Dealervereniging

Redactie Redactie
• Laatste update:

In de familie
“Ik was niet direct op zoek naar een nieuwe functie, maar dit kwam op mijn pad”, aldus Koopmans. “Ik vind het mooie uitdagingen. Ik heb natuurlijk jarenlang vanuit Bovag de belangen van de dealers behartigd, het is leuk om dit nu namens een dealerorganisatie te doen.”

Hij benadrukt dat hij in `de familie` blijft. “De juristen van Bovag en van Bovemij gaan meer samenwerken en de ambitie is ook het team in Nijmegen te vergroten de komende jaren.” Bij BJD werken nu vier juristen en bij Bovag ook.

Samenwerken met importeurs
Koopmans werkte negentien jaar bij de branchevereniging, waarvan veertien jaar bij de afdeling juridische zaken. In die hoedanigheid heeft hij net de dealercontracten afgerond.

Bij Toyota gaat hij kijken hoe de samenwerking tussen de dealervereniging en de importeur beter vormgegeven kan worden. “Iedereen zegt dat het distributiemodel ten einde is, maar niemand komt met een concreet antwoord hierop. Ik ben van plan de inhoudelijke samenwerking te bevorderen. Importeur Louwman en Parqui staat ook open voor deze samenwerking. Dat vond ik ook belangrijk om te weten voordat ik deze uitdaging aan ging.”

Daarnaast gaat Koopmans bestuurlijke activiteiten uitvoeren voor organisaties vanuit zijn eigen bedrijf dat de naam Koopmans Advies krijgt. “Vanuit BJD ga ik ook samenwerken met Dealer Partners. Dat bureau uit Houten ondersteunt acht dealerverenigingen en zij huren mij straks in voor juridische ondersteuning. Daarnaast hoop ik op iets meer vrije tijd.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Koopmans van Bovag naar Toyota Dealervereniging | Automotive Online

Koopmans van Bovag naar Toyota Dealervereniging

Redactie Redactie
• Laatste update:

In de familie
“Ik was niet direct op zoek naar een nieuwe functie, maar dit kwam op mijn pad”, aldus Koopmans. “Ik vind het mooie uitdagingen. Ik heb natuurlijk jarenlang vanuit Bovag de belangen van de dealers behartigd, het is leuk om dit nu namens een dealerorganisatie te doen.”

Hij benadrukt dat hij in `de familie` blijft. “De juristen van Bovag en van Bovemij gaan meer samenwerken en de ambitie is ook het team in Nijmegen te vergroten de komende jaren.” Bij BJD werken nu vier juristen en bij Bovag ook.

Samenwerken met importeurs
Koopmans werkte negentien jaar bij de branchevereniging, waarvan veertien jaar bij de afdeling juridische zaken. In die hoedanigheid heeft hij net de dealercontracten afgerond.

Bij Toyota gaat hij kijken hoe de samenwerking tussen de dealervereniging en de importeur beter vormgegeven kan worden. “Iedereen zegt dat het distributiemodel ten einde is, maar niemand komt met een concreet antwoord hierop. Ik ben van plan de inhoudelijke samenwerking te bevorderen. Importeur Louwman en Parqui staat ook open voor deze samenwerking. Dat vond ik ook belangrijk om te weten voordat ik deze uitdaging aan ging.”

Daarnaast gaat Koopmans bestuurlijke activiteiten uitvoeren voor organisaties vanuit zijn eigen bedrijf dat de naam Koopmans Advies krijgt. “Vanuit BJD ga ik ook samenwerken met Dealer Partners. Dat bureau uit Houten ondersteunt acht dealerverenigingen en zij huren mij straks in voor juridische ondersteuning. Daarnaast hoop ik op iets meer vrije tijd.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.