Parkmobile wordt Easypark

Mobiliteit • Gebruikers hoeven geen nieuwe app te downloaden, de Parkmobile-app gaat steeds meer lijken op de Easypark-app.
Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
(foto: Easypark)

De drie miljoen Nederlandse gebruikers van de Parkmobile-app zullen die app vanaf deze week zien transformeren in het merk Easypark. Na de overname van Parkmobile door de Easypark Group in 2021 is de migratie van het merk deze week echt gestart, meldt Easypark in een persbericht.

Gebruikers hoeven geen nieuwe app te downloaden, de Parkmobile-app gaat steeds meer lijken op de Easypark-app. Dit gaat in eerste instantie om de uitstraling en geleidelijk ook wat betreft functionaliteit.

Parkmobile is in 2000 opgericht in Nederland en was enige tijd in eigendom van BMW en Daimler. Het bood als eerste een digitale oplossing voor parkeren. Eerst door te bellen, later met een app.

Innovaties als het gaat om parkeren staan volgens het bedrijf niet stil. Marius Koerselman, country director voor Nederland: “De laatste paar jaar zijn er functionaliteiten toegevoegd. Denk aan kentekenherkenning bij parkeergarages en find and park, een functionaliteit die je in binnensteden leidt naar een vrije parkeerplek. Daarnaast worden wij steeds minder afhankelijk van de app op je mobiel. Merken als Mercedes, Volvo, Polestar en Renault bieden Easypark in hun nieuwe modellen al standaard via het dashboard aan.”

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.  

Meer lezen over Easypark en Parkmobile

Parkmobile wordt Easypark | Automotive Online

Parkmobile wordt Easypark

Mobiliteit • Gebruikers hoeven geen nieuwe app te downloaden, de Parkmobile-app gaat steeds meer lijken op de Easypark-app.
Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
(foto: Easypark)

De drie miljoen Nederlandse gebruikers van de Parkmobile-app zullen die app vanaf deze week zien transformeren in het merk Easypark. Na de overname van Parkmobile door de Easypark Group in 2021 is de migratie van het merk deze week echt gestart, meldt Easypark in een persbericht.

Gebruikers hoeven geen nieuwe app te downloaden, de Parkmobile-app gaat steeds meer lijken op de Easypark-app. Dit gaat in eerste instantie om de uitstraling en geleidelijk ook wat betreft functionaliteit.

Parkmobile is in 2000 opgericht in Nederland en was enige tijd in eigendom van BMW en Daimler. Het bood als eerste een digitale oplossing voor parkeren. Eerst door te bellen, later met een app.

Innovaties als het gaat om parkeren staan volgens het bedrijf niet stil. Marius Koerselman, country director voor Nederland: “De laatste paar jaar zijn er functionaliteiten toegevoegd. Denk aan kentekenherkenning bij parkeergarages en find and park, een functionaliteit die je in binnensteden leidt naar een vrije parkeerplek. Daarnaast worden wij steeds minder afhankelijk van de app op je mobiel. Merken als Mercedes, Volvo, Polestar en Renault bieden Easypark in hun nieuwe modellen al standaard via het dashboard aan.”

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.  

Meer lezen over Easypark en Parkmobile