Meerdere Fords verwoest bij treinbrand

Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
• Laatste update:
De auto's waren onderweg vanuit Craiova, Roemenië (Foto: Tom van der Put / SQ Vision)

Op een goederentrein die auto’s vervoerde, is brand uitgebroken. Dat gebeurde woensdagmiddag rond 13.00 uur. Hierbij zijn “enkele” Ford Puma’s verwoest”, laat een woordvoerder van Ford Nederland aan Autmotive weten. De trein, die stilstaat bij de Vossendaal in Etten-Leur, zou de bovenleiding hebben kapotgereden. Dat meldt de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant.

Volgens Ford-woordvoerder Sebastiaan van de Pol gaat het “voornamelijk om Fords Puma (MHEV) en Ecosport die onderweg waren vanuit Craiova, Roemenië”. Voor wie de auto’s bestemd waren is nog niet bekend.

De brand beperkt zich tot tientallen auto’s op de goederentrein die onderweg zou zijn geweest naar Vlissingen Sloehaven. Het vuur breidt zich sinds twee uur ’s middags niet verder uit. “Gebouwen in de buurt worden niet bedreigd”, laat een woordvoerder van de Veiligheidsregio weten aan omroep Brabant. Meer informatie is vooralsnog niet bekend.

Meerdere Fords verwoest bij treinbrand | Automotive Online

Meerdere Fords verwoest bij treinbrand

Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
• Laatste update:
De auto's waren onderweg vanuit Craiova, Roemenië (Foto: Tom van der Put / SQ Vision)

Op een goederentrein die auto’s vervoerde, is brand uitgebroken. Dat gebeurde woensdagmiddag rond 13.00 uur. Hierbij zijn “enkele” Ford Puma’s verwoest”, laat een woordvoerder van Ford Nederland aan Autmotive weten. De trein, die stilstaat bij de Vossendaal in Etten-Leur, zou de bovenleiding hebben kapotgereden. Dat meldt de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant.

Volgens Ford-woordvoerder Sebastiaan van de Pol gaat het “voornamelijk om Fords Puma (MHEV) en Ecosport die onderweg waren vanuit Craiova, Roemenië”. Voor wie de auto’s bestemd waren is nog niet bekend.

De brand beperkt zich tot tientallen auto’s op de goederentrein die onderweg zou zijn geweest naar Vlissingen Sloehaven. Het vuur breidt zich sinds twee uur ’s middags niet verder uit. “Gebouwen in de buurt worden niet bedreigd”, laat een woordvoerder van de Veiligheidsregio weten aan omroep Brabant. Meer informatie is vooralsnog niet bekend.