Flinke omzetgroei en negatief resultaat voor Brabants Ebusco

Gandor Bronkhorst Gandor Bronkhorst
• Laatste update:
Ebusco gaat ook in Frankrijk produceren. (Foto: Ebusco)

De Brabantse producent van elektrische bussen Ebusco heeft in het eerste halfjaar van 2022 een netto verlies geleden van 14,1 miljoen euro. De omzet kwam uit op 37,1 miljoen euro. Dit meldt het bedrijf middels een persbericht. In dezelfde periode vorig jaar was de omzet 5,2 miljoen euro. Het verlies was toen 5,8 miljoen euro.

Het management herhaalt in het bijgaand schrijven dat de orderintake, aanbestedingsactiviteiten en verwachte verzendingen en leveringen naar verwachting zullen leiden tot een forse omzetstijging in 2022.

Er staan 1.307 bussen in het orderboek. Vorig jaar waren dat er nog 139 na de eerste zes maanden. Eind vorig jaar ging Ebusco naar de beurs en eerder dit jaar werd bekend dat het de productie uitbreidt naar Frankrijk.

Peter Bijvelds, oprichter en ceo: “De prestaties van Ebusco zijn zeer bemoedigend met vooral een sterke orderintake. Naast het grote raamcontract van Deutsche Bahn dat in april werd aangekondigd, verwelkomden we nieuwe klanten in Zweden en Spanje.”

“We zetten ook de uitbreiding van ons bedrijf voort, zoals blijkt uit de groei van het personeelsbestand ondanks de krappe arbeidsmarkt. Hoewel we erkennen dat dit ten koste gaat van de winstgevendheid op korte termijn, blijven we investeren om te anticiperen op toekomstige groei en om zowel bestaande als nieuwe klanten optimaal van dienst te zijn. Een belangrijke stap in onze expansiestrategie was de intentieverklaring die we in juli ondertekenden voor een productiefaciliteit in de stad Rouen, Frankrijk.”

Geplaatst in rubriek:
Gandor Bronkhorst
Gandor Bronkhorst

Gandor Bronkhorst is als hoofdredacteur verantwoordelijk voor de titels in de divisie Mobility & Automotive van Promedia, waaronder Automotive Management en Fleet&Mobility. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met horloges en goed eten.

Flinke omzetgroei en negatief resultaat voor Brabants Ebusco | Automotive Online

Flinke omzetgroei en negatief resultaat voor Brabants Ebusco

Gandor Bronkhorst Gandor Bronkhorst
• Laatste update:
Ebusco gaat ook in Frankrijk produceren. (Foto: Ebusco)

De Brabantse producent van elektrische bussen Ebusco heeft in het eerste halfjaar van 2022 een netto verlies geleden van 14,1 miljoen euro. De omzet kwam uit op 37,1 miljoen euro. Dit meldt het bedrijf middels een persbericht. In dezelfde periode vorig jaar was de omzet 5,2 miljoen euro. Het verlies was toen 5,8 miljoen euro.

Het management herhaalt in het bijgaand schrijven dat de orderintake, aanbestedingsactiviteiten en verwachte verzendingen en leveringen naar verwachting zullen leiden tot een forse omzetstijging in 2022.

Er staan 1.307 bussen in het orderboek. Vorig jaar waren dat er nog 139 na de eerste zes maanden. Eind vorig jaar ging Ebusco naar de beurs en eerder dit jaar werd bekend dat het de productie uitbreidt naar Frankrijk.

Peter Bijvelds, oprichter en ceo: “De prestaties van Ebusco zijn zeer bemoedigend met vooral een sterke orderintake. Naast het grote raamcontract van Deutsche Bahn dat in april werd aangekondigd, verwelkomden we nieuwe klanten in Zweden en Spanje.”

“We zetten ook de uitbreiding van ons bedrijf voort, zoals blijkt uit de groei van het personeelsbestand ondanks de krappe arbeidsmarkt. Hoewel we erkennen dat dit ten koste gaat van de winstgevendheid op korte termijn, blijven we investeren om te anticiperen op toekomstige groei en om zowel bestaande als nieuwe klanten optimaal van dienst te zijn. Een belangrijke stap in onze expansiestrategie was de intentieverklaring die we in juli ondertekenden voor een productiefaciliteit in de stad Rouen, Frankrijk.”

Geplaatst in rubriek:
Gandor Bronkhorst
Gandor Bronkhorst

Gandor Bronkhorst is als hoofdredacteur verantwoordelijk voor de titels in de divisie Mobility & Automotive van Promedia, waaronder Automotive Management en Fleet&Mobility. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met horloges en goed eten.