Concours d’Elegance sluit zich aan bij kort geding tegen de Staat

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
Het Concours d'Elegance van 2019. (Foto: Concours d'Elegance)

Komende dinsdag dient om 14.00 uur bij de rechtbank Den Haag een kort geding van autoshow-organisator 402 Events tegen de Staat. 402 spande een kort geding aan omdat het duidelijkheid wil over de geagendeerde evenementen. “Wij staan achter de Grand Prix, maar eisen duidelijkheid over de evenementen die we vanaf 18 september willen organiseren (zogenaamde doorstroomevenementen, red).”

Luchtfoto’s

Het steekt 402 vooral dat de Formule 1 wel doorging, maar 402-event American Sunday niet, terwijl dat eveneens op Circuit Zandvoort zou worden gehouden. Ook DAY1 World of Cars in de Jaarbeurs is afgelast. Concours d’Elegance schaart zich nu achter 402, mede omdat dit evenement voor klassieker auto’s door de gemeente Baarn geen vergunning is verleend. Het evenement had moeten plaatsvinden op Paleis Soestdijk. “We willen weten waar wij voor de toekomst aan toe zijn”, zegt organisator Mick de Haas. “We kunnen luchtfoto’s laten zien van het drukste moment van de dag van de laatste editie van het Concours; als je die vergelijkt met de beelden uit Zandvoort, dan snap je echt niet waar de beleidsmakers uit Den Haag mee bezig zijn.”

Verheugd

Ronald van den Broek van 402 zegt verheugd te zijn met de steun van het Concours. “Het is onbegrijpelijk dat de Formule 1 en voetbalwedstrijden doorgang mogen vinden, maar dat doorstroomevenementen nog steeds niet zonder 1,5 meter georganiseerd mogen worden. En veelal sowieso niet vergund worden. We hopen dinsdag op duidelijkheid voor onze branche en hopen van harte dat werkelijk per direct alles weer kan op evenementengebied, zeker de autoshows die wij organiseren.”

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.