RAI Vereniging reorganiseert en schrapt kwart van de banen

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
RAI Vereniging reorganiseert op het kantoor in Amsterdam. (Foto: RAI Vereniging)

De RAI Vereniging heeft een reorganisatie doorgevoerd, waarbij 8 van de 32 arbeidsplaatsen in de bureauorganisatie verloren gaan. Zo bevestigt woordvoerder Floris Liebrand desgevraagd aan Automotive. 

Dit komt neer op een kwart van het personeelsbestand. De reorganisatie treft alleen het kantoor in Amsterdam. RAI Automotive Industry NL in Helmond is hierbuiten gebleven. Onder andere Leo Bingen, beleidsadviseur, en mt-lid Henk Bos,  manager leden- en verenigingszaken, zijn hun baan verloren.

Volgens ingewijden kon ingrijpen in de organisatie van RAI Vereniging niet uitblijven. De RAI Vereniging is aandeelhouder van beursorganisatie Amsterdam RAI, die zware financiële klappen krijgt vanwege de coronacrisis waardoor ook de RAI Vereniging met fors minder inkomsten wordt geconfronteerd. Amsterdam RAI meldde vorig jaar uit te gaan van een verlies van 20 miljoen euro over 2020. Er werd afgelopen zomer al een bezuiniging doorgevoerd waarbij zo’n 30 procent van de arbeidsplaatsen verloren is gegaan, wat neerkomt op 125 medewerkers. RAI Vereniging heeft 75 procent van de aandelen, de rest is in handen van de gemeente Amsterdam. Het andere deel van de inkomsten van de vereniging is afkomstig van de aangesloten leden.

Aanpassen

“We gaan uit van een tijdelijke situatie en voelen ons door de crisis genoodzaakt om onze organisatie aan te passen waarbij de dienstverlening naar de leden zoveel mogelijk op peil moet blijven”, aldus Liebrand, die geen uitspraken wil doen over hoe groot het inkomstenverlies is voor vereniging. Het vertrek van Wijnand de Geus, sectiemanager bij de afdelingen personenauto’s, lichte bedrijfswagens en trucks, staat volgens Liebrand los van de reorganisatie.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.

RAI Vereniging reorganiseert en schrapt kwart van de banen | Automotive Online

RAI Vereniging reorganiseert en schrapt kwart van de banen

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
RAI Vereniging reorganiseert op het kantoor in Amsterdam. (Foto: RAI Vereniging)

De RAI Vereniging heeft een reorganisatie doorgevoerd, waarbij 8 van de 32 arbeidsplaatsen in de bureauorganisatie verloren gaan. Zo bevestigt woordvoerder Floris Liebrand desgevraagd aan Automotive. 

Dit komt neer op een kwart van het personeelsbestand. De reorganisatie treft alleen het kantoor in Amsterdam. RAI Automotive Industry NL in Helmond is hierbuiten gebleven. Onder andere Leo Bingen, beleidsadviseur, en mt-lid Henk Bos,  manager leden- en verenigingszaken, zijn hun baan verloren.

Volgens ingewijden kon ingrijpen in de organisatie van RAI Vereniging niet uitblijven. De RAI Vereniging is aandeelhouder van beursorganisatie Amsterdam RAI, die zware financiële klappen krijgt vanwege de coronacrisis waardoor ook de RAI Vereniging met fors minder inkomsten wordt geconfronteerd. Amsterdam RAI meldde vorig jaar uit te gaan van een verlies van 20 miljoen euro over 2020. Er werd afgelopen zomer al een bezuiniging doorgevoerd waarbij zo’n 30 procent van de arbeidsplaatsen verloren is gegaan, wat neerkomt op 125 medewerkers. RAI Vereniging heeft 75 procent van de aandelen, de rest is in handen van de gemeente Amsterdam. Het andere deel van de inkomsten van de vereniging is afkomstig van de aangesloten leden.

Aanpassen

“We gaan uit van een tijdelijke situatie en voelen ons door de crisis genoodzaakt om onze organisatie aan te passen waarbij de dienstverlening naar de leden zoveel mogelijk op peil moet blijven”, aldus Liebrand, die geen uitspraken wil doen over hoe groot het inkomstenverlies is voor vereniging. Het vertrek van Wijnand de Geus, sectiemanager bij de afdelingen personenauto’s, lichte bedrijfswagens en trucks, staat volgens Liebrand los van de reorganisatie.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.