Corona-liveblog #14: Toyota Nederland helpt Rode Kruis | Teeling (Focwa) in Automotive Livestream

Coronavirus • Volg hier alle ontwikkelingen over de coronacrisis. Er zijn inmiddels 600 auto’s beschikbaar gesteld voor de actie Zorghelden en Zorgheldenauto’s. Toyota Nederland en zijn dealers beginnen een bezorgdienst voor het Rode Kruis en stellen auto’s en mensen beschikbaar.
Redactie Redactie
• Laatste update:
(Beeld: Shutterstock)

13.30 | Toyota start bezorgdienst Rode Kruis

Toyota Nederland en de dealerorganisatie maken vandaag bekend een bezorgdienst voor het Rode Kruis te starten om de organisatie te helpen bij het verzamelen en vervoeren van (medische) hulpmiddelen. Het gaat om allerlei producten, van maskers tot handschoenen, maar er is ook behoefte aan dweilen of thermometers. Toyota Nederland en het dealernetwerk stellen auto’s en mankracht beschikbaar voor het transport.

12:34 | Femke Teeling (Focwa): Noodmaatregel Werkgelegenheid past niet iedereen

Branchevereniging Focwa monitort de ontwikkelingen in de schadewerkplaats en probeert de aangesloten ondernemers met raad en daad bij te staan. Om 16.00 uur bespraken we met de Focwa-directeur de ontwikkelingen in de schadebranche. De liveblog is hieronder terug te zien:

11:16 | Daling occasionverkoop ingezet

Autobedrijven hebben in maart ruim 99 duizend occasions verkocht aan particulieren, een afname van 12,5 procent. Dat meldt dataleverancier VWE vandaag. In de laatste twee weken van maart daalden de b2c-verkopen met 15 procent per week. Over het hele eerste kwartaal bleef de verkoop stabiel. Lees het hele artikel hier.

11:05 | 600 Zorghelden in Zorgheldenauto

De actie om auto’s ter beschikking te stellen voor zorgmedewerkers heeft inmiddels geleid tot 600 ingezette auto’s. Dat meldt initiatiefnemer Martijn Bovée van Auto.nl. De actie loopt nu twee weken. Volgens Bovée hebben zich in totaal 870 Zorghelden aangemeld. Hij heeft goede hoop dat er in de komende tijd voldoende auto’s worden gevonden om alle medewerkers van een auto te kunnen voorzien. Bekijk hier ons interview met Bovée.

09:40 | Kleine daling leaseregistraties, grote daling bij verhuur

In maart is het aantal leaseregistraties met 9 procent gedaald naar 16.518. Dat blijkt uit cijfers van RDC. Na het eerste kwartaal voert Volkswagen de leaselijst aan. Bij de modellen staat de VW Polo bovenaan. De huurregistraties gingen in maart veel harder onderuit. Vorige maand werden er nog maar 640 huurauto’s geregistreerd, een daling van 67 procent. Lees het hele artikel hier.

08:20 | Bovag vraagt om aanpassing noodmaatregel Werkbehoud.

Branchevereniging Bovag vraagt minister Wouter Koolmees via een brief de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud (NOW) aan te passen. Met name grotere bedrijven met diverse bedrijfsactiviteiten, zoals autodealerholdings, dreigen door hun structuur buiten de boot te vallen, met fors banenverlies tot gevolg. Ook seizoensgebonden ondernemers, zoals caravanbedrijven, past de huidige regeling niet, aldus Bovag. Bovag vraagt de minister onder andere om de NOW-aanvraag per juridische entiteit of divisie te kunnen doen. Lees het hele artikel hier.

Corona-liveblog

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Corona-liveblog #14: Toyota Nederland helpt Rode Kruis | Teeling (Focwa) in Automotive Livestream | Automotive Online

Corona-liveblog #14: Toyota Nederland helpt Rode Kruis | Teeling (Focwa) in Automotive Livestream

Coronavirus • Volg hier alle ontwikkelingen over de coronacrisis. Er zijn inmiddels 600 auto’s beschikbaar gesteld voor de actie Zorghelden en Zorgheldenauto’s. Toyota Nederland en zijn dealers beginnen een bezorgdienst voor het Rode Kruis en stellen auto’s en mensen beschikbaar.
Redactie Redactie
• Laatste update:
(Beeld: Shutterstock)

13.30 | Toyota start bezorgdienst Rode Kruis

Toyota Nederland en de dealerorganisatie maken vandaag bekend een bezorgdienst voor het Rode Kruis te starten om de organisatie te helpen bij het verzamelen en vervoeren van (medische) hulpmiddelen. Het gaat om allerlei producten, van maskers tot handschoenen, maar er is ook behoefte aan dweilen of thermometers. Toyota Nederland en het dealernetwerk stellen auto’s en mankracht beschikbaar voor het transport.

12:34 | Femke Teeling (Focwa): Noodmaatregel Werkgelegenheid past niet iedereen

Branchevereniging Focwa monitort de ontwikkelingen in de schadewerkplaats en probeert de aangesloten ondernemers met raad en daad bij te staan. Om 16.00 uur bespraken we met de Focwa-directeur de ontwikkelingen in de schadebranche. De liveblog is hieronder terug te zien:

11:16 | Daling occasionverkoop ingezet

Autobedrijven hebben in maart ruim 99 duizend occasions verkocht aan particulieren, een afname van 12,5 procent. Dat meldt dataleverancier VWE vandaag. In de laatste twee weken van maart daalden de b2c-verkopen met 15 procent per week. Over het hele eerste kwartaal bleef de verkoop stabiel. Lees het hele artikel hier.

11:05 | 600 Zorghelden in Zorgheldenauto

De actie om auto’s ter beschikking te stellen voor zorgmedewerkers heeft inmiddels geleid tot 600 ingezette auto’s. Dat meldt initiatiefnemer Martijn Bovée van Auto.nl. De actie loopt nu twee weken. Volgens Bovée hebben zich in totaal 870 Zorghelden aangemeld. Hij heeft goede hoop dat er in de komende tijd voldoende auto’s worden gevonden om alle medewerkers van een auto te kunnen voorzien. Bekijk hier ons interview met Bovée.

09:40 | Kleine daling leaseregistraties, grote daling bij verhuur

In maart is het aantal leaseregistraties met 9 procent gedaald naar 16.518. Dat blijkt uit cijfers van RDC. Na het eerste kwartaal voert Volkswagen de leaselijst aan. Bij de modellen staat de VW Polo bovenaan. De huurregistraties gingen in maart veel harder onderuit. Vorige maand werden er nog maar 640 huurauto’s geregistreerd, een daling van 67 procent. Lees het hele artikel hier.

08:20 | Bovag vraagt om aanpassing noodmaatregel Werkbehoud.

Branchevereniging Bovag vraagt minister Wouter Koolmees via een brief de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud (NOW) aan te passen. Met name grotere bedrijven met diverse bedrijfsactiviteiten, zoals autodealerholdings, dreigen door hun structuur buiten de boot te vallen, met fors banenverlies tot gevolg. Ook seizoensgebonden ondernemers, zoals caravanbedrijven, past de huidige regeling niet, aldus Bovag. Bovag vraagt de minister onder andere om de NOW-aanvraag per juridische entiteit of divisie te kunnen doen. Lees het hele artikel hier.

Corona-liveblog

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.