Steeds meer oude auto’s naar Afrika

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
Het aantal in 2019 gesloopte auto's daalde met 5,7 procent

In 2019 zijn er in Nederland 221.876 personenauto’s gedemonteerd. Dat zijn er ruim 13 duizend minder dan in 2018, een daling van 5,7 procent, meldt VWE Automotive.

Van 2015 tot 2018 nam het aantal gesloopte auto’s jaarlijks juist toe. Eén van de redenen van die omslag is dat oude auto’s vorig jaar vaker geëxporteerd werden. De export naar Afrika steeg in 2019 met 35 procent en nam toe van 30 duizend tot 40 duizend auto’s, meldt VWE.* 

Auto’s belanden op een steeds hogere leeftijd op de sloop. De gemiddelde leeftijd waarop dat gebeurt, stijgt jaarlijks: vorig jaar met 2,4 maanden naar een gemiddelde leeftijd van ruim 19 jaar en 2 maanden. Dit is bijna een jaar ouder dan in 2015. Volgens VWE komt dit door de toenemende kwaliteit van auto’s. 

Auto Recycling Nederland wist een jaar geleden te melden dat de Ford Ka in 2018 de meeste gesloopte auto van Nederland was. Direct daarna kwamen de Ford Focus en de VW Polo.

* Exacte exportcijfers per land/werelddeel zijn niet te geven, meldt VWE, omdat slechts van 80 procent van de geëxporteerde auto’s de bestemming wordt vastgelegd. Genoemde cijfers betreffen die 80 procent. Het werkelijke cijfer ligt dus iets hoger. 

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

Steeds meer oude auto’s naar Afrika | Automotive Online

Steeds meer oude auto’s naar Afrika

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
Het aantal in 2019 gesloopte auto's daalde met 5,7 procent

In 2019 zijn er in Nederland 221.876 personenauto’s gedemonteerd. Dat zijn er ruim 13 duizend minder dan in 2018, een daling van 5,7 procent, meldt VWE Automotive.

Van 2015 tot 2018 nam het aantal gesloopte auto’s jaarlijks juist toe. Eén van de redenen van die omslag is dat oude auto’s vorig jaar vaker geëxporteerd werden. De export naar Afrika steeg in 2019 met 35 procent en nam toe van 30 duizend tot 40 duizend auto’s, meldt VWE.* 

Auto’s belanden op een steeds hogere leeftijd op de sloop. De gemiddelde leeftijd waarop dat gebeurt, stijgt jaarlijks: vorig jaar met 2,4 maanden naar een gemiddelde leeftijd van ruim 19 jaar en 2 maanden. Dit is bijna een jaar ouder dan in 2015. Volgens VWE komt dit door de toenemende kwaliteit van auto’s. 

Auto Recycling Nederland wist een jaar geleden te melden dat de Ford Ka in 2018 de meeste gesloopte auto van Nederland was. Direct daarna kwamen de Ford Focus en de VW Polo.

* Exacte exportcijfers per land/werelddeel zijn niet te geven, meldt VWE, omdat slechts van 80 procent van de geëxporteerde auto’s de bestemming wordt vastgelegd. Genoemde cijfers betreffen die 80 procent. Het werkelijke cijfer ligt dus iets hoger. 

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.