Bas van Vliet (Autolease Midden Nederland): ‘Er staat ons veel vernieuwing te wachten’

Nieuwe post • Bas van Vliet (41 jaar) begon onlangs als algemeen directeur bij Autolease Midden Nederland. Hiervoor werkte hij voor dealerholding Emil Frey, maar de leasewereld bleef hem trekken. Van Vliet woont samen met zijn vriendin en heeft twee katten. Ze zijn druk bezig met de verhuizing naar hun nieuw gebouwde huis in Vught.
Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:

Wat vindt u zo leuk aan uw nieuwe baan?

“Ik vind leasing een hele interessante bedrijfstak. Als leasemaatschappij ben je echt heel dicht betrokken bij de bedrijfsvoering en belangrijke beslissingen van je klanten. Je kunt opdrachtgevers daadwerkelijk verder helpen en adviseren in hun mobiliteitsbehoefte. En, er staat ons natuurlijk heel wat vernieuwing en verandering te wachten in mobiliteit. Dat vind ik spannend om mee te maken.”

Welke levensmotto’s neemt u mee in uw werk?

“Eerlijk zijn duurt het langst, vind ik belangrijk. Maar ook afspraak is afspraak. En ik weet uit ervaring dat het niet verstandig is om beslissingen te nemen op basis van aannames. Aannemen doe je in de bouw hoorde ik laatst en dat kan ik alleen maar beamen. Dat betekent dat je goed met luisteren en serieus moet doorvragen naar de echte behoefte, visie en drijfveren. Het is essentieel om te weten wat de klant nu eigenlijk precies verwacht. Ook in de samenwerking met collega’s vind ik het belangrijk om niet op basis van aannames te reageren, maar eerst te doorgronden wat de achterliggende drijfveren zijn.”

Wat doet u graag in uw vrije tijd?

“Naast mijn werk sport ik veel en graag. Squashen bijvoorbeeld of golfen. Het leuke van golfen is dat elke nieuwe slag je ook weer een nieuw doel geeft. Verder zijn we druk bezig met de aanstaande verhuizing. We kregen de kans een stuk grond te kopen in Vught en hebben daar ons eigen huis laten bouwen. Alles wat we belangrijk vinden in ons leven hebben we daar doorgevoerd. Alle ruimtes staan met elkaar in verbinding, er zijn weinig muren en deuren, er is veel glas en licht én alles is natuurlijk zo duurzaam mogelijk gebouwd.”

Heeft u favoriete boeken of schrijvers?

“Ik lees eigenlijk van alles. Eén van mijn favorieten is Ken Follett, een Britse auteur die historische romans schrijft. Ook de boeken van Tomas Ross lees ik graag en tussendoor nog de nodige managementboeken. Het boek van Jim Collins bijvoorbeeld: Good to great. Het interessante van managementboeken vind ik het leren zien van wetmatigheden en patronen waardoor je dingen herkent en niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Als je antwoord hebt op de waarom, hoe en wat-vragen is dat vaak de beste manier om dingen op te helderen, zowel in een bedrijf als in een klantrelatie.”

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.

Bas van Vliet (Autolease Midden Nederland): ‘Er staat ons veel vernieuwing te wachten’ | Automotive Online

Bas van Vliet (Autolease Midden Nederland): ‘Er staat ons veel vernieuwing te wachten’

Nieuwe post • Bas van Vliet (41 jaar) begon onlangs als algemeen directeur bij Autolease Midden Nederland. Hiervoor werkte hij voor dealerholding Emil Frey, maar de leasewereld bleef hem trekken. Van Vliet woont samen met zijn vriendin en heeft twee katten. Ze zijn druk bezig met de verhuizing naar hun nieuw gebouwde huis in Vught.
Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:

Wat vindt u zo leuk aan uw nieuwe baan?

“Ik vind leasing een hele interessante bedrijfstak. Als leasemaatschappij ben je echt heel dicht betrokken bij de bedrijfsvoering en belangrijke beslissingen van je klanten. Je kunt opdrachtgevers daadwerkelijk verder helpen en adviseren in hun mobiliteitsbehoefte. En, er staat ons natuurlijk heel wat vernieuwing en verandering te wachten in mobiliteit. Dat vind ik spannend om mee te maken.”

Welke levensmotto’s neemt u mee in uw werk?

“Eerlijk zijn duurt het langst, vind ik belangrijk. Maar ook afspraak is afspraak. En ik weet uit ervaring dat het niet verstandig is om beslissingen te nemen op basis van aannames. Aannemen doe je in de bouw hoorde ik laatst en dat kan ik alleen maar beamen. Dat betekent dat je goed met luisteren en serieus moet doorvragen naar de echte behoefte, visie en drijfveren. Het is essentieel om te weten wat de klant nu eigenlijk precies verwacht. Ook in de samenwerking met collega’s vind ik het belangrijk om niet op basis van aannames te reageren, maar eerst te doorgronden wat de achterliggende drijfveren zijn.”

Wat doet u graag in uw vrije tijd?

“Naast mijn werk sport ik veel en graag. Squashen bijvoorbeeld of golfen. Het leuke van golfen is dat elke nieuwe slag je ook weer een nieuw doel geeft. Verder zijn we druk bezig met de aanstaande verhuizing. We kregen de kans een stuk grond te kopen in Vught en hebben daar ons eigen huis laten bouwen. Alles wat we belangrijk vinden in ons leven hebben we daar doorgevoerd. Alle ruimtes staan met elkaar in verbinding, er zijn weinig muren en deuren, er is veel glas en licht én alles is natuurlijk zo duurzaam mogelijk gebouwd.”

Heeft u favoriete boeken of schrijvers?

“Ik lees eigenlijk van alles. Eén van mijn favorieten is Ken Follett, een Britse auteur die historische romans schrijft. Ook de boeken van Tomas Ross lees ik graag en tussendoor nog de nodige managementboeken. Het boek van Jim Collins bijvoorbeeld: Good to great. Het interessante van managementboeken vind ik het leren zien van wetmatigheden en patronen waardoor je dingen herkent en niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Als je antwoord hebt op de waarom, hoe en wat-vragen is dat vaak de beste manier om dingen op te helderen, zowel in een bedrijf als in een klantrelatie.”

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.