Jan Troost neemt stokje over bij Autobedrijf Stapel

Foppe Lycklama à Nijeholt Foppe Lycklama à Nijeholt
• Laatste update:
Jan Troost (rechts) en Roelof Stapel. (Foto: Eelco Kuiken)

Jan Troost neemt officieel op 1 augustus het Autobedrijf Stapel in Staphorst over van de huidige eigenaar Roelof Stapel. Dat meldt Troost aan Automotive. In september sluit hij zich vervolgens aan bij Autovakmeester, een garageconcept van Partspoint.

Troost is al dertig jaar een vaste kracht bij het autobedrijf, al maakte hij tussendoor een uitstapje naar een dealer. Hij doet bij Stapel de werkplaatsaansturing, bemant de receptie en neemt een deel van de administratie op zich.

Keuze

Bij de garage werken zes mensen, waaronder vier monteurs. Per jaar doet het bedrijf zo’n 1.500 apk-keuringen. Op aanvraag worden er ook auto’s verkocht, zo’n 200 occasions per jaar. 

Roelof Stapel, die veertig jaar geleden met de garage begon, liet aan Troost de keuze om aan te sluiten bij Autovakmeester. Troost kende het garageconcept al van het coaching- en opleidingscentrum van Partspoint, Tech360. “De belangrijkste reden om ons bij deze formule aan te sluiten is de uitstraling. En wij denken dat onze klanten kunnen profiteren van de voordelen die Autovakmeester ons biedt.”

Complexiteit

De elektrificering van het wagenpark, die leidt tot een forse afname in onderhoudsbehoefte, baart Troost geen zorgen. “Ik lig niet wakker van die ontwikkelingen, vijftien jaar geleden werden we ook bang gemaakt met deze ontwikkelingen en de auto’s die we nu repareren rijden over vijftien jaar nog en met het nodige onderhoud. Al vraagt de toenemende complexiteit van auto’s wel om een open vizier voor de toekomst en continue up-to-date blijven in de automotive branche. Maar dat is onze vakmannen wel toevertrouwd”, aldus Troost.

Geplaatst in rubriek:
Foppe Lycklama à Nijeholt
Foppe Lycklama à Nijeholt

Foppe (’81) is dit jaar (2019) begonnen bij Automotive. Hij houdt zich als redacteur onder andere bezig met telematica en bedrijfseconomische dossiers die aansluiten op de auto- en mobiliteitsbranche. Ook volgt hij politieke ontwikkelingen (hij is politicoloog) op de voet.

Jan Troost neemt stokje over bij Autobedrijf Stapel | Automotive Online

Jan Troost neemt stokje over bij Autobedrijf Stapel

Foppe Lycklama à Nijeholt Foppe Lycklama à Nijeholt
• Laatste update:
Jan Troost (rechts) en Roelof Stapel. (Foto: Eelco Kuiken)

Jan Troost neemt officieel op 1 augustus het Autobedrijf Stapel in Staphorst over van de huidige eigenaar Roelof Stapel. Dat meldt Troost aan Automotive. In september sluit hij zich vervolgens aan bij Autovakmeester, een garageconcept van Partspoint.

Troost is al dertig jaar een vaste kracht bij het autobedrijf, al maakte hij tussendoor een uitstapje naar een dealer. Hij doet bij Stapel de werkplaatsaansturing, bemant de receptie en neemt een deel van de administratie op zich.

Keuze

Bij de garage werken zes mensen, waaronder vier monteurs. Per jaar doet het bedrijf zo’n 1.500 apk-keuringen. Op aanvraag worden er ook auto’s verkocht, zo’n 200 occasions per jaar. 

Roelof Stapel, die veertig jaar geleden met de garage begon, liet aan Troost de keuze om aan te sluiten bij Autovakmeester. Troost kende het garageconcept al van het coaching- en opleidingscentrum van Partspoint, Tech360. “De belangrijkste reden om ons bij deze formule aan te sluiten is de uitstraling. En wij denken dat onze klanten kunnen profiteren van de voordelen die Autovakmeester ons biedt.”

Complexiteit

De elektrificering van het wagenpark, die leidt tot een forse afname in onderhoudsbehoefte, baart Troost geen zorgen. “Ik lig niet wakker van die ontwikkelingen, vijftien jaar geleden werden we ook bang gemaakt met deze ontwikkelingen en de auto’s die we nu repareren rijden over vijftien jaar nog en met het nodige onderhoud. Al vraagt de toenemende complexiteit van auto’s wel om een open vizier voor de toekomst en continue up-to-date blijven in de automotive branche. Maar dat is onze vakmannen wel toevertrouwd”, aldus Troost.

Geplaatst in rubriek:
Foppe Lycklama à Nijeholt
Foppe Lycklama à Nijeholt

Foppe (’81) is dit jaar (2019) begonnen bij Automotive. Hij houdt zich als redacteur onder andere bezig met telematica en bedrijfseconomische dossiers die aansluiten op de auto- en mobiliteitsbranche. Ook volgt hij politieke ontwikkelingen (hij is politicoloog) op de voet.