Ondernemingskamer: Akzonobel mag PPG deur wijzen

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Foto: Shutterstock

Dat meldt het Hof.

Burgmans en de directie van Akzonobel hebben meerdere malen een bieding van PPG afgeslagen. Elliot wilde door middel van een rechtszaak afdwingen dat de aandeelhouders zelf een nieuwe commissaris mogen aanwijzen, eentje die wel in het voordeel van PPG zou besluiten. Akzonobel en PPG behoren tot de grootste lakleveranciers ter wereld.

Volgens de Ondernemingskamer hebben bestuur en commissarissen het recht om zelfstandig tot een keuze te komen. Tijdens de algemene aandeelhoudersvergadering moet hierover verantwoording worden afgelegd, niet vooraf. Ook heeft Akzonobel de biedingen van PPG serieus bestudeerd, iets dat volgens Elliot niet het geval was. Wel stelt de Ondernemingskamer dat Akzonobel de verhoudingen met de aandeelhouders moet normaliseren, maar de rechters laten in het midden hoe. 

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Ondernemingskamer: Akzonobel mag PPG deur wijzen | Automotive Online

Ondernemingskamer: Akzonobel mag PPG deur wijzen

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Foto: Shutterstock

Dat meldt het Hof.

Burgmans en de directie van Akzonobel hebben meerdere malen een bieding van PPG afgeslagen. Elliot wilde door middel van een rechtszaak afdwingen dat de aandeelhouders zelf een nieuwe commissaris mogen aanwijzen, eentje die wel in het voordeel van PPG zou besluiten. Akzonobel en PPG behoren tot de grootste lakleveranciers ter wereld.

Volgens de Ondernemingskamer hebben bestuur en commissarissen het recht om zelfstandig tot een keuze te komen. Tijdens de algemene aandeelhoudersvergadering moet hierover verantwoording worden afgelegd, niet vooraf. Ook heeft Akzonobel de biedingen van PPG serieus bestudeerd, iets dat volgens Elliot niet het geval was. Wel stelt de Ondernemingskamer dat Akzonobel de verhoudingen met de aandeelhouders moet normaliseren, maar de rechters laten in het midden hoe. 

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.