Kleine toename aantal verkeersdoden in 2016

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:

Dat meldt het CBS vandaag.

Gerekend naar het aantal automobilisten dat om het leven komt per afgelegde kilometer is het sterftecijfer het hoogst in Drenthe en Zeeland. Naar verhouding komen in de provincies Zuid-Holland en Noord-Holland het minste automobilisten om het leven.

Vooral ouderen van boven de 80 komen veel vaker om het leven dan drie jaar geleden. In 2014 stierven er 103 senioren in het verkeer (24 in de auto, 38 op de fiets) en in 2016 waren dat er 135 (27 in de auto, 61 op de fiets).

Bekijk hier alle cijfers.

 

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Kleine toename aantal verkeersdoden in 2016 | Automotive Online

Kleine toename aantal verkeersdoden in 2016

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:

Dat meldt het CBS vandaag.

Gerekend naar het aantal automobilisten dat om het leven komt per afgelegde kilometer is het sterftecijfer het hoogst in Drenthe en Zeeland. Naar verhouding komen in de provincies Zuid-Holland en Noord-Holland het minste automobilisten om het leven.

Vooral ouderen van boven de 80 komen veel vaker om het leven dan drie jaar geleden. In 2014 stierven er 103 senioren in het verkeer (24 in de auto, 38 op de fiets) en in 2016 waren dat er 135 (27 in de auto, 61 op de fiets).

Bekijk hier alle cijfers.

 

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.