Jongeren: autobezit daalt, aantal gereden kilometers stijgt

Sjoerd van der Linden Sjoerd van der Linden
• Laatste update:

Dat blijkt uit het rapport ‘Nederlanders en hun auto’ van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

De daling in autobezit onder jongeren tussen 18 en 30 jaar is licht. Tussen 2006 en 2016 daalde het autobezit onder 18- tot 30-jarigen van 308 auto’s per duizend jongeren tot 284 per duizend in 2016. In 2015 berichtte VWE nog dat het autobezit onder deze groep juist stijgt. De CBS-onderzoekers keken naar de registraties van personenauto’s op naam van natuurlijke personen, inclusief eenmanszaken. Auto’s op naam van een bedrijf, lease- en huurauto’s zijn dus buiten beschouwing gelaten.

Lees meer op Fleet&Mobility.

Jongeren: autobezit daalt, aantal gereden kilometers stijgt | Automotive Online

Jongeren: autobezit daalt, aantal gereden kilometers stijgt

Sjoerd van der Linden Sjoerd van der Linden
• Laatste update:

Dat blijkt uit het rapport ‘Nederlanders en hun auto’ van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

De daling in autobezit onder jongeren tussen 18 en 30 jaar is licht. Tussen 2006 en 2016 daalde het autobezit onder 18- tot 30-jarigen van 308 auto’s per duizend jongeren tot 284 per duizend in 2016. In 2015 berichtte VWE nog dat het autobezit onder deze groep juist stijgt. De CBS-onderzoekers keken naar de registraties van personenauto’s op naam van natuurlijke personen, inclusief eenmanszaken. Auto’s op naam van een bedrijf, lease- en huurauto’s zijn dus buiten beschouwing gelaten.

Lees meer op Fleet&Mobility.