Kromhout (AD Benelux): grossiers-exodus biedt kansen

Redactie Redactie
• Laatste update:

Vandaag werd bekend dat twee van de grootste AD-grossiers gekocht zijn door Partspoint (dochtermaatschappij van Autobinck waar ook Brezan onder valt). Eerder dit jaar werden twee andere grote AD-grossiers, Cartal-Rijsbergen en Imbema, al gekocht door Sator. Hierdoor verliest AD Benelux een groot deel van zijn omzet, die zakt van ongeveer 100 naar circa 40 miljoen euro.

Kromhout schrijft dat de samenwerking met Technische Centrale en Staadegaard vooralsnog gehandhaafd wordt. “We gaan op korte termijn met de nieuwe eigenaar om tafel om de ontstane situatie te evalueren. Verandering is onvermijdelijk, maar biedt ook nieuwe mogelijkheden”, aldus Kromhout. Hij meldt niet wat die nieuwe mogelijkheden zouden kunnen zijn.

Overigens stelt Cor Baltus, directeur van Partspoint, dat het wel de bedoeling is dat Staadegaard en Technische Centrale uiteindelijk worden losgeknipt uit AD, maar dat dit tijd kost.

Kromhout zet nu vol in op de Carat Gruppe, waarmee onlangs een samenwerkingsverband werd overeengekomen. “Dit garandeert een goed inkoopvolume en brede beschikbaarheid van onderdelen.”

Kromhout is niet bereikbaar voor commentaar.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.