Gelderse autosloper veroordeeld voor witwassen

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat meldt De Gelderlander vandaag.

Naast het witwassen van gestolen onderdelen werd de man ook schuldig bevonden aan btw-fraude door middel van valse aankoopfacturen in de administratie van zijn bedrijven op industrieterrein Westkanaaldijk in Weurt en Nijmegen.

Eerder, in 2008, arresteerde de politie een Beuningse autosloper die dezelfde methode gebruikte als de Nijmegenaar die gisteren veroordeeld werd. Bij gebrek aan bewijs voor de witwaspraktijken werd deze 46-jarige autosloper alleen veroordeeld tot een werkstraf en een boete van 50 duizend euro voor de btw-fraude.

Verder stond er een 60-jarige Zwollenaar terecht voor het afgeven van valse facturen aan beide bedrijven. Maar bij gebrek aan bewijs werd deze man vrijgesproken.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.