Occasionverkoop plust 9 procent in oktober

Occasions • Zowel de b2c- als b2b-verkoop steeg.
Bart Kuijpers Bart Kuijpers
(Foto: Shutterstock)

Autobedrijven hebben in oktober 107 duizend occasions verkocht, een groei van 9,2 procent ten opzichte van oktober 2022. Dat meldt dataleverancier VWE. De verkoop tussen consumenten onderling groeide eveneens met 9 procent en kwam uit op 51 duizend.

Over heel 2023 komt het aantal b2c-verkopen uit op 975.768, een groei van ongeveer 5 procent ten opzichte van 2022. De c2c-verkopen groeiden met 6 procent naar 449 duizend.

Eerder vandaag werd bekend dat zowel de showroomvraagprijzen als handelsprijzen in oktober licht zijn gedaald. Consumenten verliezen vooral hun interesse in gebruikte EV’s.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Occasionverkoop plust 9 procent in oktober | Automotive Online

Occasionverkoop plust 9 procent in oktober

Occasions • Zowel de b2c- als b2b-verkoop steeg.
Bart Kuijpers Bart Kuijpers
(Foto: Shutterstock)

Autobedrijven hebben in oktober 107 duizend occasions verkocht, een groei van 9,2 procent ten opzichte van oktober 2022. Dat meldt dataleverancier VWE. De verkoop tussen consumenten onderling groeide eveneens met 9 procent en kwam uit op 51 duizend.

Over heel 2023 komt het aantal b2c-verkopen uit op 975.768, een groei van ongeveer 5 procent ten opzichte van 2022. De c2c-verkopen groeiden met 6 procent naar 449 duizend.

Eerder vandaag werd bekend dat zowel de showroomvraagprijzen als handelsprijzen in oktober licht zijn gedaald. Consumenten verliezen vooral hun interesse in gebruikte EV’s.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.