VWE introduceert virtuele occasionmanager

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
De virtuele occasionmanager kent alle in- en verkoopprijzen. (Foto: Shutterstock)

Occasion-dienstverlener VWE Automotive introduceert een tool waarmee occasionmanagers inzicht krijgen in de actuele data van hun wagenpark: de Occasion Manager. Met deze tool krijgen gebruikers dagelijks actuele data over hun wagenpark. Dat meldt VWE, dat deze week werd gekocht door Newport Capital.

De virtuele occasionmanager geeft via alerts onder andere inzicht in het aantal in- en verkochte auto’s en de in- en verkoopprijs. Ook stelt het de ondernemer op de hoogte van diens concurrentiepositie, onder meer door een overzicht te bieden van vergelijkbare auto’s die op dat moment worden aangeboden of recent in Nederland verkocht zijn en van de vraagprijs- en advertentiehistorie van alle auto’s in de regio.

Miskopen

“Het is voor een ondernemer tegenwoordig niet meer te doen om de volledige markt te overzien, met alle daarmee gepaard gaande mutaties”, zegt Erik van den Heuvel, commercieel manager van VWE. “Daarom hebben we deze tool gelanceerd, waarmee we dit werk uit handen nemen. De Occasion Manager kan bijvoorbeeld ook voorspellingen doen over de verwachte statijd.”

Iedere inkoop, verkoop, prijsaanpassing, maar ook lease-uitstroom, import of export wordt opgemerkt en geregistreerd, stelt VWE. “Daarbij scant de tool ook verdachte situaties en toont deze informatie om potentiële miskopen te voorkomen. Denk daarbij aan auto’s met afwijkende waardes, zoals bpm.”

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

VWE introduceert virtuele occasionmanager | Automotive Online

VWE introduceert virtuele occasionmanager

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
De virtuele occasionmanager kent alle in- en verkoopprijzen. (Foto: Shutterstock)

Occasion-dienstverlener VWE Automotive introduceert een tool waarmee occasionmanagers inzicht krijgen in de actuele data van hun wagenpark: de Occasion Manager. Met deze tool krijgen gebruikers dagelijks actuele data over hun wagenpark. Dat meldt VWE, dat deze week werd gekocht door Newport Capital.

De virtuele occasionmanager geeft via alerts onder andere inzicht in het aantal in- en verkochte auto’s en de in- en verkoopprijs. Ook stelt het de ondernemer op de hoogte van diens concurrentiepositie, onder meer door een overzicht te bieden van vergelijkbare auto’s die op dat moment worden aangeboden of recent in Nederland verkocht zijn en van de vraagprijs- en advertentiehistorie van alle auto’s in de regio.

Miskopen

“Het is voor een ondernemer tegenwoordig niet meer te doen om de volledige markt te overzien, met alle daarmee gepaard gaande mutaties”, zegt Erik van den Heuvel, commercieel manager van VWE. “Daarom hebben we deze tool gelanceerd, waarmee we dit werk uit handen nemen. De Occasion Manager kan bijvoorbeeld ook voorspellingen doen over de verwachte statijd.”

Iedere inkoop, verkoop, prijsaanpassing, maar ook lease-uitstroom, import of export wordt opgemerkt en geregistreerd, stelt VWE. “Daarbij scant de tool ook verdachte situaties en toont deze informatie om potentiële miskopen te voorkomen. Denk daarbij aan auto’s met afwijkende waardes, zoals bpm.”

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.