Klein miljard verlies voor Carvana in eerste halfjaar

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Foto: Carvana

De Amerikaanse occasionretailer Carvana heeft in het eerste halfjaar een nettoverlies geleden van 945 miljoen dollar (924 miljoen euro). In H1 2021 bedroeg het verlies 37 miljoen dollar. Dat meldt Carvana.

De omzet kwam na zes maanden uit op 5,6 miljard dollar, dertig procent meer dan in 2021.

Carvana, dat de Amerikaanse veilingtak van Adesa kocht, meldt dat de gemiddelde brutomarge per auto daalde van ruim 4.400 naar 3.300 dollar. Carvana verkocht 222 duizend voertuigen.

Het bedrijf, dat in aantallen een van de grootste occasionbedrijven van de wereld is, verwacht dat er zwaardere economische tijden aankomen. Door kostenbesparingen zou er in 2023 een positieve ebitda moeten worden gerealiseerd. In mei werd een reorganisatie aangekondigd waarbij 2.500 arbeidsplaatsen worden geschrapt, twaalf procent van het totaal aantal medewerkers. 

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Klein miljard verlies voor Carvana in eerste halfjaar | Automotive Online

Klein miljard verlies voor Carvana in eerste halfjaar

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Foto: Carvana

De Amerikaanse occasionretailer Carvana heeft in het eerste halfjaar een nettoverlies geleden van 945 miljoen dollar (924 miljoen euro). In H1 2021 bedroeg het verlies 37 miljoen dollar. Dat meldt Carvana.

De omzet kwam na zes maanden uit op 5,6 miljard dollar, dertig procent meer dan in 2021.

Carvana, dat de Amerikaanse veilingtak van Adesa kocht, meldt dat de gemiddelde brutomarge per auto daalde van ruim 4.400 naar 3.300 dollar. Carvana verkocht 222 duizend voertuigen.

Het bedrijf, dat in aantallen een van de grootste occasionbedrijven van de wereld is, verwacht dat er zwaardere economische tijden aankomen. Door kostenbesparingen zou er in 2023 een positieve ebitda moeten worden gerealiseerd. In mei werd een reorganisatie aangekondigd waarbij 2.500 arbeidsplaatsen worden geschrapt, twaalf procent van het totaal aantal medewerkers. 

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.