Rechter geeft VDC gelijk in kentekenzaak

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat meldt VDC aan Automotive. Het bedrijf vocht samen met klanten enkele boetes aan die waren uitgeschreven op basis van vermeend onjuist gebruik van het Duits 5-daags kenteken. Deze exportkentekens zorgen al jaren voor onduidelijkheid.

Klanten van VDC kregen boetes omdat er onjuist gebruik gemaakt zou zijn van de Duitse 5-daags kenteken. VDC heeft voor de rechter de procedure rond de 5-daags kentekens uitgelegd. “Wij zijn zeer verheugd dat de rechter onze argumentatie volgt”, vertelt Remco Westerbroek, algemeen manager bij VDC. “Wij doen een aanvraag met volledige informatie rond voertuig en bestuurder, waardoor de combinatie ingeschreven staat in het Duitse kentekenregister (KBA). We hebben hierover veelvuldig overleg gehad met de Duitse autoriteiten.”

Het probleem zit hem in onjuist gebruik. “Er zijn ook partijen die met een blanco kentekenbewijs werken, waarbij de klant achteraf de gegevens van de daadwerkelijke bestuurder doorgeeft. Deze voertuigen zijn ingeschreven in het KBA in combinatie met een willekeurig persoon op basis van een kopie legitimatie en worden dan later aangepast, daar gaat de rechter niet mee akkoord omdat de feitelijke inschrijving dan nog niet heeft plaatsgevonden en dus iemand die niet ingeschreven is de auto bestuurt”, aldus Westerbroek. “Het is op zich logisch dat bedrijven zo werken, want er zit veel snelheid in het proces. Bij ons duurt het langer, maar door een vergaande automatisering kunnen wij ‘s ochtends aangevraagde kentekens, in de middag al leveren.”

Volgens Westerbroek is het in algemeen belang om zorgvuldig om te gaan met de Duitse 5-daags kentekens. “Niemand is er bij gebaat als de Duitse overheid straks barrières gaat opwerpen bij het afgeven van deze kentekenbewijzen omdat er te veel mee gerommeld wordt. Daarom proberen we een duurzame relatie op te bouwen en alles via samen afgesproken regels te doen.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Rechter geeft VDC gelijk in kentekenzaak | Automotive Online

Rechter geeft VDC gelijk in kentekenzaak

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat meldt VDC aan Automotive. Het bedrijf vocht samen met klanten enkele boetes aan die waren uitgeschreven op basis van vermeend onjuist gebruik van het Duits 5-daags kenteken. Deze exportkentekens zorgen al jaren voor onduidelijkheid.

Klanten van VDC kregen boetes omdat er onjuist gebruik gemaakt zou zijn van de Duitse 5-daags kenteken. VDC heeft voor de rechter de procedure rond de 5-daags kentekens uitgelegd. “Wij zijn zeer verheugd dat de rechter onze argumentatie volgt”, vertelt Remco Westerbroek, algemeen manager bij VDC. “Wij doen een aanvraag met volledige informatie rond voertuig en bestuurder, waardoor de combinatie ingeschreven staat in het Duitse kentekenregister (KBA). We hebben hierover veelvuldig overleg gehad met de Duitse autoriteiten.”

Het probleem zit hem in onjuist gebruik. “Er zijn ook partijen die met een blanco kentekenbewijs werken, waarbij de klant achteraf de gegevens van de daadwerkelijke bestuurder doorgeeft. Deze voertuigen zijn ingeschreven in het KBA in combinatie met een willekeurig persoon op basis van een kopie legitimatie en worden dan later aangepast, daar gaat de rechter niet mee akkoord omdat de feitelijke inschrijving dan nog niet heeft plaatsgevonden en dus iemand die niet ingeschreven is de auto bestuurt”, aldus Westerbroek. “Het is op zich logisch dat bedrijven zo werken, want er zit veel snelheid in het proces. Bij ons duurt het langer, maar door een vergaande automatisering kunnen wij ‘s ochtends aangevraagde kentekens, in de middag al leveren.”

Volgens Westerbroek is het in algemeen belang om zorgvuldig om te gaan met de Duitse 5-daags kentekens. “Niemand is er bij gebaat als de Duitse overheid straks barrières gaat opwerpen bij het afgeven van deze kentekenbewijzen omdat er te veel mee gerommeld wordt. Daarom proberen we een duurzame relatie op te bouwen en alles via samen afgesproken regels te doen.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.