Vinacles: nieuwe naam, nieuwe ambities voor A2SP Groep

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Vinacles werd afgelopen vrijdag tijdens een feestavond spectaculair onthuld. (Foto: Vinacles)

Vinacles is de nieuwe naam van A2SP, Cartalk International, VDC en Mivar Group. Dat meldde het bedrijf afgelopen vrijdag. Onder de Vinacles-vlag moeten de producten en diensten aan elkaar worden geknoopt, waarbij de naamvoering van de producten wordt gehandhaafd. Ook zal het bedrijf onder de nieuwe naam de Europese markt betreden. 

A2SP werd in 1999 opgericht en leverde in eerste instantie alleen RDW-diensten. In de afgelopen jaren volgden onder meer twee acquisities (VDC en Mivar). Vinacles levert nu RDW-diensten (A2SP), im- en exportdienstverlening (VDC), onderhoudsdata en garagemanagement en fleetmanagmentsoftware (Mivar),( voertuig)datadiensten (Cartalk International) en een occasion- en remarketingplatform (via joint venture UCC, dat onder eigen naam blijft opereren).  

Expansie

“Vinacles is het platform waarop we onze producten gaan vormgeven”, zegt managing director Maarten Slagtveld. “Op het moment dat het voertuig, de VIN-code, geïdentificeerd is, dan willen we alle beschikbare dataproducten- en diensten in een logische volgorde aanbieden aan onze klanten. De autobranche moet bij ons terecht kunnen voor alle denkbare producten en diensten met betrekking tot de in- en verkoop en leasing van voertuigen en onderhoud- en service.” 

De eerste stappen buiten Nederland zijn inmiddels gezet, meldt eigenaar Paul Lauret, die door een coronabesmetting niet aanwezig kon zijn bij de onthulling. “We willen ons ontwikkelen tot een belangrijke supply chain partner op de nationale -en internationale markt. Maar dat gaat stapsgewijs. We moeten eerst intern klaar zijn, dan kunnen we andere markten betreden.” 

Cloud based

Neem als voorbeeld Driver, het garagesoftwarepakket van Mivar. Dat gaat verder onder de naam 2Drive en is cloud based. “We hebben de softlaunch achter de rug. Dit jaar moeten alle klanten gemigreerd zijn. We zijn nu begonnen de huidige klanten te migreren en krijgen nu al van onze klanten en partners het verzoek om dat ook voor de Belgische en Duitse markt beschikbaar te maken. We kunnen met data en statistieken en 2Check en 2Quote applicaties ook de leasebranche ondersteunen op Europees niveau. Ik zie nog niet veel spelers die dat ook kunnen”, zegt Slagtveld.

Lauret, die sinds het uitstappen van VDC-oprichter Michel Schaay eerder dit jaar enig aandeelhouder is het van bedrijf, ziet voor het bedrijf de rol van ‘Rotterdamse haven’ weggelegd. “Vinacles is een samenvoeging van VIN, en tentacles en vehicles. Er moet voor onze klanten geen reden zijn om ook met andere partijen zaken te moeten doen. Wij bieden het platform, daar waar bedrijven ook met andere leveranciers werken, zorgen wij voor de koppelingen.”

Lessen

Volgens Slagveld bedient Vinacles nu tussen de 6.000 en 6.500 bedrijven. De groei moet komen uit het toevoegen van nieuwe klanten in binnen- en buitenland. “We bouwen nu samen met onze klanten aan een vernieuwd productportfolio. Driver was als eerste aan de beurt. De lessen die we daarbij geleerd hebben, zoals het werken met een cloudoplossing en de software ontwikkelen samen met de klant in plaats van dat wij zelf bouwen, brengen we nu in de praktijk.” 

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Vinacles: nieuwe naam, nieuwe ambities voor A2SP Groep | Automotive Online

Vinacles: nieuwe naam, nieuwe ambities voor A2SP Groep

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Vinacles werd afgelopen vrijdag tijdens een feestavond spectaculair onthuld. (Foto: Vinacles)

Vinacles is de nieuwe naam van A2SP, Cartalk International, VDC en Mivar Group. Dat meldde het bedrijf afgelopen vrijdag. Onder de Vinacles-vlag moeten de producten en diensten aan elkaar worden geknoopt, waarbij de naamvoering van de producten wordt gehandhaafd. Ook zal het bedrijf onder de nieuwe naam de Europese markt betreden. 

A2SP werd in 1999 opgericht en leverde in eerste instantie alleen RDW-diensten. In de afgelopen jaren volgden onder meer twee acquisities (VDC en Mivar). Vinacles levert nu RDW-diensten (A2SP), im- en exportdienstverlening (VDC), onderhoudsdata en garagemanagement en fleetmanagmentsoftware (Mivar),( voertuig)datadiensten (Cartalk International) en een occasion- en remarketingplatform (via joint venture UCC, dat onder eigen naam blijft opereren).  

Expansie

“Vinacles is het platform waarop we onze producten gaan vormgeven”, zegt managing director Maarten Slagtveld. “Op het moment dat het voertuig, de VIN-code, geïdentificeerd is, dan willen we alle beschikbare dataproducten- en diensten in een logische volgorde aanbieden aan onze klanten. De autobranche moet bij ons terecht kunnen voor alle denkbare producten en diensten met betrekking tot de in- en verkoop en leasing van voertuigen en onderhoud- en service.” 

De eerste stappen buiten Nederland zijn inmiddels gezet, meldt eigenaar Paul Lauret, die door een coronabesmetting niet aanwezig kon zijn bij de onthulling. “We willen ons ontwikkelen tot een belangrijke supply chain partner op de nationale -en internationale markt. Maar dat gaat stapsgewijs. We moeten eerst intern klaar zijn, dan kunnen we andere markten betreden.” 

Cloud based

Neem als voorbeeld Driver, het garagesoftwarepakket van Mivar. Dat gaat verder onder de naam 2Drive en is cloud based. “We hebben de softlaunch achter de rug. Dit jaar moeten alle klanten gemigreerd zijn. We zijn nu begonnen de huidige klanten te migreren en krijgen nu al van onze klanten en partners het verzoek om dat ook voor de Belgische en Duitse markt beschikbaar te maken. We kunnen met data en statistieken en 2Check en 2Quote applicaties ook de leasebranche ondersteunen op Europees niveau. Ik zie nog niet veel spelers die dat ook kunnen”, zegt Slagtveld.

Lauret, die sinds het uitstappen van VDC-oprichter Michel Schaay eerder dit jaar enig aandeelhouder is het van bedrijf, ziet voor het bedrijf de rol van ‘Rotterdamse haven’ weggelegd. “Vinacles is een samenvoeging van VIN, en tentacles en vehicles. Er moet voor onze klanten geen reden zijn om ook met andere partijen zaken te moeten doen. Wij bieden het platform, daar waar bedrijven ook met andere leveranciers werken, zorgen wij voor de koppelingen.”

Lessen

Volgens Slagveld bedient Vinacles nu tussen de 6.000 en 6.500 bedrijven. De groei moet komen uit het toevoegen van nieuwe klanten in binnen- en buitenland. “We bouwen nu samen met onze klanten aan een vernieuwd productportfolio. Driver was als eerste aan de beurt. De lessen die we daarbij geleerd hebben, zoals het werken met een cloudoplossing en de software ontwikkelen samen met de klant in plaats van dat wij zelf bouwen, brengen we nu in de praktijk.” 

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.