‘Finse leverancier moet productie Cybertruck op gang helpen’

Tesla • De Cybertruck zou volledig van roestvrijstaal worden gebouwd.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
De Tesla Cybertruck (foto: Tesla)

Tesla koopt een aantal roestvrijstalen panelen voor de buitenkant van zijn nieuwe Cybertruck van de Finse leverancier Outokumpu. Het Amerikaanse Tesla heeft grote problemen bij het in productie nemen van de roestvrijstalen Cybertruck. Dit meldt persbureau Bloomberg.

Het Finse Outokumpu is de grootste producent van roestvrijstaal in Europa. Het bedrijf maakt onder meer RVS voor bruggen, wasmachines, koelkasten en uitlaatsystemen voor auto’s.

De volledig elektrische Tesla Cybertruck wordt een pick up-truck met een futuristische, strakke vormgeving. Mede door het gebruk van RVS doet de auto volgens sommigen denken aan de (geflopte) DeLorean-sportwagen uit de jaren ’80. De start van de productie is al enkele malen uitgesteld. Er treedt telkens vertraging op, doordat RVS een lastig materiaal is om in serieproductie te verwerken. Musk schreef op X dat het “een moeilijk product is om te ontwerpen en nog moeilijker om te bouwen.” Het is de bedoeling dat de productie van de Cybertruck nog dit jaar gaat lopen.

De bijna 6 meter lange Cybertruck had in 2021 op de markt moeten komen. Door de vertragingen werd in 2022 besloten dat er voorlopig geen nieuwe bestellingen kunnen worden geplaatst.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

‘Finse leverancier moet productie Cybertruck op gang helpen’ | Automotive Online

‘Finse leverancier moet productie Cybertruck op gang helpen’

Tesla • De Cybertruck zou volledig van roestvrijstaal worden gebouwd.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
De Tesla Cybertruck (foto: Tesla)

Tesla koopt een aantal roestvrijstalen panelen voor de buitenkant van zijn nieuwe Cybertruck van de Finse leverancier Outokumpu. Het Amerikaanse Tesla heeft grote problemen bij het in productie nemen van de roestvrijstalen Cybertruck. Dit meldt persbureau Bloomberg.

Het Finse Outokumpu is de grootste producent van roestvrijstaal in Europa. Het bedrijf maakt onder meer RVS voor bruggen, wasmachines, koelkasten en uitlaatsystemen voor auto’s.

De volledig elektrische Tesla Cybertruck wordt een pick up-truck met een futuristische, strakke vormgeving. Mede door het gebruk van RVS doet de auto volgens sommigen denken aan de (geflopte) DeLorean-sportwagen uit de jaren ’80. De start van de productie is al enkele malen uitgesteld. Er treedt telkens vertraging op, doordat RVS een lastig materiaal is om in serieproductie te verwerken. Musk schreef op X dat het “een moeilijk product is om te ontwerpen en nog moeilijker om te bouwen.” Het is de bedoeling dat de productie van de Cybertruck nog dit jaar gaat lopen.

De bijna 6 meter lange Cybertruck had in 2021 op de markt moeten komen. Door de vertragingen werd in 2022 besloten dat er voorlopig geen nieuwe bestellingen kunnen worden geplaatst.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.