Stellantis produceert nieuwe, grote bestelwagen voor Toyota

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Naast de Proace electric (op de foto) en Proace City, komt er een nieuwe besteller op de markt van Toyota. (Foto: Toyota)

Stellantis en Toyota breiden hun samenwerking verder uit met de komst van een nieuwe, grote bedrijfswagen, die onder het merk Toyota in Europa te koop zal zijn. Dat melden beiden bedrijven.

Het nieuwe model moet de range bestelwagens die Stellantis bouwt voor Toyota, compleet maken naast de compacte en middelgrote versie. Er is nog geen naam bekendgemaakt voor het nieuwe model, waarvan ook een elektrische versie op de markt zal komen. Het is voor het eerst dat Toyota met een grotere bestelwagen op de Europese markt komt.

“Het is een belangrijke toevoeging en vervolledigt ons aanbod van lichte bedrijfsvoertuigen aan Europese klanten. De nieuwe besteller levert een belangrijke bijdrage aan onze groeidoelstellingen voor het totale assortiment, naast de Hilux pick-up, Proace en Proace city waardoor we een oplossing in alle segmenten van deze markt kunnen bieden”, aldus Matt Harrison, ceo van Toyota Europe. 

Concurrentiepositie 

“Met deze derde succesvolle samenwerking demonstreren we de expertise in het segment van bedrijfsvoertuigen”, zegt Carlos Tavares, ceo van Stellantis. De samenwerking tussen Stellantis en Toyota stamt uit 2012 met de middelgrote lichte bedrijfswagen (Proace) van Toyota, die wordt geproduceerd in Hordain in Frankrijk. In 2019 kwam hier een compacte besteller (Proace City) bij, gemaakt in het Spaanse Vigo. 

De concurrentiepositie van Stellantis op de Europese bestelwagenmarkt was in 2020 nog aanleiding voor de Europese Commissie om onderzoek te doen naar het marktaandeel van het concern. 

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.

Stellantis produceert nieuwe, grote bestelwagen voor Toyota | Automotive Online

Stellantis produceert nieuwe, grote bestelwagen voor Toyota

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Naast de Proace electric (op de foto) en Proace City, komt er een nieuwe besteller op de markt van Toyota. (Foto: Toyota)

Stellantis en Toyota breiden hun samenwerking verder uit met de komst van een nieuwe, grote bedrijfswagen, die onder het merk Toyota in Europa te koop zal zijn. Dat melden beiden bedrijven.

Het nieuwe model moet de range bestelwagens die Stellantis bouwt voor Toyota, compleet maken naast de compacte en middelgrote versie. Er is nog geen naam bekendgemaakt voor het nieuwe model, waarvan ook een elektrische versie op de markt zal komen. Het is voor het eerst dat Toyota met een grotere bestelwagen op de Europese markt komt.

“Het is een belangrijke toevoeging en vervolledigt ons aanbod van lichte bedrijfsvoertuigen aan Europese klanten. De nieuwe besteller levert een belangrijke bijdrage aan onze groeidoelstellingen voor het totale assortiment, naast de Hilux pick-up, Proace en Proace city waardoor we een oplossing in alle segmenten van deze markt kunnen bieden”, aldus Matt Harrison, ceo van Toyota Europe. 

Concurrentiepositie 

“Met deze derde succesvolle samenwerking demonstreren we de expertise in het segment van bedrijfsvoertuigen”, zegt Carlos Tavares, ceo van Stellantis. De samenwerking tussen Stellantis en Toyota stamt uit 2012 met de middelgrote lichte bedrijfswagen (Proace) van Toyota, die wordt geproduceerd in Hordain in Frankrijk. In 2019 kwam hier een compacte besteller (Proace City) bij, gemaakt in het Spaanse Vigo. 

De concurrentiepositie van Stellantis op de Europese bestelwagenmarkt was in 2020 nog aanleiding voor de Europese Commissie om onderzoek te doen naar het marktaandeel van het concern. 

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.