Louwman Group koopt Orange Motors

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Orange komt voort uit een fusie tussen P.A. van der Kooij en Eef & Huub. (Foto: Orange)

Louwman Group koopt de dealer- en schadeactiviteiten van Orange Motors. Dat meldt het bedrijf zojuist. 

De beoogde overname – een definitief besluit wordt spoedig verwacht – betreft de vier vestigingen van Orange Motors en de twee vestigingen van Orange Schade. De overnameprocedure is op dit moment nog in volle gang, de verwachting is dat er spoedig een definitief besluit kan worden genomen.

De overname lost een belangrijk deel van de Stellantis-netwerkpuzzel in Rotterdam op. In Rotterdam zijn vier grote dealers actief (Louwman, Autobinck, Orange Motors en Zeeuw Automotive), terwijl de importeur met minder partners verder wil. Louwman staat op plek 5 en Orange op plek 45 in de Automotive Dealerholding Top 60. Bestel de uitgave hier.

Opel

Orange Motors-dga Jacques van Gorp stelt dat de beoogde overname zorgt voor een goede toekomst voor alle betrokkenen. “Ik ben blij dat dit voor de medewerkers van Orange Motors en Orange Schade een kans biedt om zich aan te sluiten bij het solide familiebedrijf Louwman en dat onze klanten verzekerd blijven van een uitstekende service.” Van Gorp blijft nog geruime tijd bij de vestigingen betrokken om te zorgen voor een goede overdracht.

Bij Louwman stellen ze dat de overname uitstekend past in de strategie van het bedrijf. “De beoogde overname is voor Louwman Group een uitstekende mogelijkheid om de krachten van twee mooie familiebedrijven en hun medewerkers te bundelen”, zegt directeur Louwman Retail-directeur Marco Broere. Louwman voegt door de overname Opel toe. “Dat past naadloos in onze retailstrategie die gericht is op het uitbreiden van ons merkportfolio, het benutten van schaalvoordelen en verdere professionalisering van de dienstverlening aan de klant.”Stellantis Nederland-ceo Sander Jansen is een van de sprekers op het Nationaal Automotive Congres.

De leaseactiviteiten van Orange Motors zijn geen onderdeel van de transactie. Dochter Vemo Lease meldde recent op zoek te zijn naar uitbreiding. Ook zit Orange samen met Athlon in Special Lease. 

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Louwman Group koopt Orange Motors | Automotive Online

Louwman Group koopt Orange Motors

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Orange komt voort uit een fusie tussen P.A. van der Kooij en Eef & Huub. (Foto: Orange)

Louwman Group koopt de dealer- en schadeactiviteiten van Orange Motors. Dat meldt het bedrijf zojuist. 

De beoogde overname – een definitief besluit wordt spoedig verwacht – betreft de vier vestigingen van Orange Motors en de twee vestigingen van Orange Schade. De overnameprocedure is op dit moment nog in volle gang, de verwachting is dat er spoedig een definitief besluit kan worden genomen.

De overname lost een belangrijk deel van de Stellantis-netwerkpuzzel in Rotterdam op. In Rotterdam zijn vier grote dealers actief (Louwman, Autobinck, Orange Motors en Zeeuw Automotive), terwijl de importeur met minder partners verder wil. Louwman staat op plek 5 en Orange op plek 45 in de Automotive Dealerholding Top 60. Bestel de uitgave hier.

Opel

Orange Motors-dga Jacques van Gorp stelt dat de beoogde overname zorgt voor een goede toekomst voor alle betrokkenen. “Ik ben blij dat dit voor de medewerkers van Orange Motors en Orange Schade een kans biedt om zich aan te sluiten bij het solide familiebedrijf Louwman en dat onze klanten verzekerd blijven van een uitstekende service.” Van Gorp blijft nog geruime tijd bij de vestigingen betrokken om te zorgen voor een goede overdracht.

Bij Louwman stellen ze dat de overname uitstekend past in de strategie van het bedrijf. “De beoogde overname is voor Louwman Group een uitstekende mogelijkheid om de krachten van twee mooie familiebedrijven en hun medewerkers te bundelen”, zegt directeur Louwman Retail-directeur Marco Broere. Louwman voegt door de overname Opel toe. “Dat past naadloos in onze retailstrategie die gericht is op het uitbreiden van ons merkportfolio, het benutten van schaalvoordelen en verdere professionalisering van de dienstverlening aan de klant.”Stellantis Nederland-ceo Sander Jansen is een van de sprekers op het Nationaal Automotive Congres.

De leaseactiviteiten van Orange Motors zijn geen onderdeel van de transactie. Dochter Vemo Lease meldde recent op zoek te zijn naar uitbreiding. Ook zit Orange samen met Athlon in Special Lease. 

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.