Van Mossel neemt Rogam Bedrijfswagens en Hogenbirk over

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Dealerholding Van Mossel neemt Rogam Bedrijfswagens en Hogenbirk Bedrijfswagens over. (Foto: Van Mossel) (Foto: Van Mossel)

Van Mossel neemt Rogam Bedrijfswagens en Hogenbirk Bedrijfswagens over. De overname omvat de dealerschappen van bestelwagens en trucks van de merken Mercedes-Benz en Fuso, zes vestigingen en bijna 200 medewerkers. Dat laat Van Mossel vandaag weten. De bedrijven gaan samen verder onder de naam Van Mossel en worden samengevoegd tot één bedrijfswagendealer voor de regio Groot Rotterdam.

Robert Hogenbirk, directeur van het gelijknamige bedrijf, zal als clusterdirecteur verantwoordelijk worden voor Mercedes Benz Vans & Trucks binnen Van Mossel. Voor Hans van Ruiten, directeur Rogam, komt de overname als een logisch vervolg op de eerdere overname door Van Mossel. “Na de succesvolle voortzetting door Van Mossel vanaf maart 2018 van de Rogam personenwagen activiteiten zijn we in gesprek gebleven”, aldus Van Ruiten. “Nu is het moment gekomen om ook de vier Rogam Bedrijfswagen vestigingen met volle overtuiging los te laten.” 

Erik Berkhof, algemeen directeur Van Mossel Automotive Groep, laat weten blij te zijn. “We hebben eindelijk een lang gekoesterde wens in vervulling zien gaan. Ons aanbod biedt met deze overname een compleet merkenpakket voor zowel personenwagens als bedrijfswagens en nu ook trucks.” Eind vorige week kwam Van Mossel nog in het nieuws toen het concern de Belgische dealerholding Fidenco en het Luxemburgse Autopolis overnam.

De transactie is voorgelegd aan de Autoriteit Consument en Markt. Het plan is de overname begin december af te ronden.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.

Van Mossel neemt Rogam Bedrijfswagens en Hogenbirk over | Automotive Online

Van Mossel neemt Rogam Bedrijfswagens en Hogenbirk over

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Dealerholding Van Mossel neemt Rogam Bedrijfswagens en Hogenbirk Bedrijfswagens over. (Foto: Van Mossel) (Foto: Van Mossel)

Van Mossel neemt Rogam Bedrijfswagens en Hogenbirk Bedrijfswagens over. De overname omvat de dealerschappen van bestelwagens en trucks van de merken Mercedes-Benz en Fuso, zes vestigingen en bijna 200 medewerkers. Dat laat Van Mossel vandaag weten. De bedrijven gaan samen verder onder de naam Van Mossel en worden samengevoegd tot één bedrijfswagendealer voor de regio Groot Rotterdam.

Robert Hogenbirk, directeur van het gelijknamige bedrijf, zal als clusterdirecteur verantwoordelijk worden voor Mercedes Benz Vans & Trucks binnen Van Mossel. Voor Hans van Ruiten, directeur Rogam, komt de overname als een logisch vervolg op de eerdere overname door Van Mossel. “Na de succesvolle voortzetting door Van Mossel vanaf maart 2018 van de Rogam personenwagen activiteiten zijn we in gesprek gebleven”, aldus Van Ruiten. “Nu is het moment gekomen om ook de vier Rogam Bedrijfswagen vestigingen met volle overtuiging los te laten.” 

Erik Berkhof, algemeen directeur Van Mossel Automotive Groep, laat weten blij te zijn. “We hebben eindelijk een lang gekoesterde wens in vervulling zien gaan. Ons aanbod biedt met deze overname een compleet merkenpakket voor zowel personenwagens als bedrijfswagens en nu ook trucks.” Eind vorige week kwam Van Mossel nog in het nieuws toen het concern de Belgische dealerholding Fidenco en het Luxemburgse Autopolis overnam.

De transactie is voorgelegd aan de Autoriteit Consument en Markt. Het plan is de overname begin december af te ronden.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.