Bestelwagenverkoop januari: -20,7 procent

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
De verkoop van VW-bestelwagens daalde in januari met 40 procent. (Foto: Volkswagen)

De verkoop van bestelwagens in ons land is de eerste maand van 2020 langzamer op gang gekomen, dan begin vorig jaar. Zo blijkt uit cijfers van het RDC. Er werden in januari 7.303 bestelwagens tot 3,5 ton verkocht. Dat zijn er 1.909 minder dan in dezelfde periode vorig jaar, een daling van 20,7 procent. Bekijk het hele overzicht in de Automotive Kennisbank.

De vijf grootste merken noteerden een min in de verkoop. Van de grote merken daalde de bestelwagenverkoop van Volkswagen het meeste (-40%) in januari, maar ook Mercedes-Benz (-14%) verkocht minder, evenals Ford (-24%), Renault (-9%) en Peugeot (-6%).

Het aantal registraties van bestelwagens staat de laatste maanden onder druk, mede als gevolg van de invoering van de WLTP. Vorig jaar daalde de verkoop met 3,5 procent. 

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.

Bestelwagenverkoop januari: -20,7 procent | Automotive Online

Bestelwagenverkoop januari: -20,7 procent

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
De verkoop van VW-bestelwagens daalde in januari met 40 procent. (Foto: Volkswagen)

De verkoop van bestelwagens in ons land is de eerste maand van 2020 langzamer op gang gekomen, dan begin vorig jaar. Zo blijkt uit cijfers van het RDC. Er werden in januari 7.303 bestelwagens tot 3,5 ton verkocht. Dat zijn er 1.909 minder dan in dezelfde periode vorig jaar, een daling van 20,7 procent. Bekijk het hele overzicht in de Automotive Kennisbank.

De vijf grootste merken noteerden een min in de verkoop. Van de grote merken daalde de bestelwagenverkoop van Volkswagen het meeste (-40%) in januari, maar ook Mercedes-Benz (-14%) verkocht minder, evenals Ford (-24%), Renault (-9%) en Peugeot (-6%).

Het aantal registraties van bestelwagens staat de laatste maanden onder druk, mede als gevolg van de invoering van de WLTP. Vorig jaar daalde de verkoop met 3,5 procent. 

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.