Automotions start eigen opleidingstraject

Maarten Bokslag Maarten Bokslag

Dit meldt Automotions.

De dealerketen start het opleidingstraject om ook in de toekomst verzekerd te zijn van goede medewerkers. De leerlingen zijn streng geselecteerd en hebben minimaal vmbo-kader. “Dat maakt het mogelijk dat we ze in drie jaar tijd opleiden tot eerste monteur”, vertelt Bert Christianen, aftersales coördinator van de Automotions groep.
“Auto’s veranderen en we hebben behoefte aan mensen die zijn opgeleid voor die nieuwe technieken”, legt Christianen uit. “Maar het is moeilijk om goede mensen te vinden. Daarom zijn we dit traject gestart.”

Groepsgevoel

De leerlingen gaan één dag per week naar school en werken de overige dagen in de verschillende bedrijven van Automotions. Om het groepsgevoel te versterken worden de leerlingen en begeleiders elk kwartaal een dag uitgenodigd voor een groepsactiviteit, waarbij kennisuitwisseling centraal staat.

Automotions staat op nummer 15 in de Automotive Dealerholding top 60. Bekijk het overzicht in onze kennisbank.

Christianen hoopt dat de leerlingen ook na het behalen van hun diploma bij Automotions blijven werken. “Maar je kunt mensen niet vastbinden. Daarom werken we binnen Automotions aan een familiegevoel. Dat maakt het plezierig om hier te blijven werken.”

Onderwijs

Het onderwijs van de leerlingen wordt verzorgd door het Radius College in Breda en het Scalda in Vlissingen. Christianen legt uit dat er wel eerder in Zeeland is geprobeerd om een dergelijke klas te starten, maar dat het toen om een samenwerking tussen verschillende dealerbedrijven ging. “Dan spelen er verschillende belangen en dat kwam niet van de grond.”

Automotions heeft de omvang om zo’n project in eigen huis te organiseren. Het bedrijf is dealer van Volvo, Peugeot, Opel, Ford, Mercedes-Benz en Smart in de regio Zeeland en West-Brabant.  

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

Automotions start eigen opleidingstraject | Automotive Online

Automotions start eigen opleidingstraject

Maarten Bokslag Maarten Bokslag

Dit meldt Automotions.

De dealerketen start het opleidingstraject om ook in de toekomst verzekerd te zijn van goede medewerkers. De leerlingen zijn streng geselecteerd en hebben minimaal vmbo-kader. “Dat maakt het mogelijk dat we ze in drie jaar tijd opleiden tot eerste monteur”, vertelt Bert Christianen, aftersales coördinator van de Automotions groep.
“Auto’s veranderen en we hebben behoefte aan mensen die zijn opgeleid voor die nieuwe technieken”, legt Christianen uit. “Maar het is moeilijk om goede mensen te vinden. Daarom zijn we dit traject gestart.”

Groepsgevoel

De leerlingen gaan één dag per week naar school en werken de overige dagen in de verschillende bedrijven van Automotions. Om het groepsgevoel te versterken worden de leerlingen en begeleiders elk kwartaal een dag uitgenodigd voor een groepsactiviteit, waarbij kennisuitwisseling centraal staat.

Automotions staat op nummer 15 in de Automotive Dealerholding top 60. Bekijk het overzicht in onze kennisbank.

Christianen hoopt dat de leerlingen ook na het behalen van hun diploma bij Automotions blijven werken. “Maar je kunt mensen niet vastbinden. Daarom werken we binnen Automotions aan een familiegevoel. Dat maakt het plezierig om hier te blijven werken.”

Onderwijs

Het onderwijs van de leerlingen wordt verzorgd door het Radius College in Breda en het Scalda in Vlissingen. Christianen legt uit dat er wel eerder in Zeeland is geprobeerd om een dergelijke klas te starten, maar dat het toen om een samenwerking tussen verschillende dealerbedrijven ging. “Dan spelen er verschillende belangen en dat kwam niet van de grond.”

Automotions heeft de omvang om zo’n project in eigen huis te organiseren. Het bedrijf is dealer van Volvo, Peugeot, Opel, Ford, Mercedes-Benz en Smart in de regio Zeeland en West-Brabant.  

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.