‘Tientallen miljoenen sleutels VW te hacken’

Floor Vink Floor Vink
• Laatste update:

Volkswagen zegt tegen Autovisie ervan op de hoogte te zijn dat bepaalde auto’s ontgrendeld kunnen worden zonder sleutel. Een officiële reactie is er nog niet.

Het gaat ook om auto’s van de merken Audi, Skoda en Seat, die zonder sleutel te ontgrendelen zijn. De cryptografische code voor de vergrendeling zou niet uniek zijn, waardoor elke code voor veel voertuigen gebruikt kan worden.

Wired bracht eerder de hack van een Jeep Cherokee aan het licht, die tijdens het rijden op de snelweg werd gehackt.

Automotive publiceerde een overzicht van de grootste hackgevaren voor de branche. De FBI waarschuwde dit jaar al voor meer cybercrime met auto’s als doelwit.

Reacties

  • Wim Ruberg

    Het is al jaren bekend dat de afstandbediening van autosleutels is te hacken. In 2007 is daar al over gepubliceerd. Dit is zeker géén uniek VW probleem. Overigens is onlangs gebleken dat auto’s met keyless go nog makkelijker te stelen zijn. Deze sleutels zenden, volgens een Duits TV programma, constant signalen uit. In dit programma waren bewakingsbeelden te zien waarin dieven signalen van de sleutel (lag in de slaapkamer van de eigenaar) opvingen en er even later met de auto vandoor gingen.

‘Tientallen miljoenen sleutels VW te hacken’ | Automotive Online

‘Tientallen miljoenen sleutels VW te hacken’

Floor Vink Floor Vink
• Laatste update:

Volkswagen zegt tegen Autovisie ervan op de hoogte te zijn dat bepaalde auto’s ontgrendeld kunnen worden zonder sleutel. Een officiële reactie is er nog niet.

Het gaat ook om auto’s van de merken Audi, Skoda en Seat, die zonder sleutel te ontgrendelen zijn. De cryptografische code voor de vergrendeling zou niet uniek zijn, waardoor elke code voor veel voertuigen gebruikt kan worden.

Wired bracht eerder de hack van een Jeep Cherokee aan het licht, die tijdens het rijden op de snelweg werd gehackt.

Automotive publiceerde een overzicht van de grootste hackgevaren voor de branche. De FBI waarschuwde dit jaar al voor meer cybercrime met auto’s als doelwit.

Reacties

  • Wim Ruberg

    Het is al jaren bekend dat de afstandbediening van autosleutels is te hacken. In 2007 is daar al over gepubliceerd. Dit is zeker géén uniek VW probleem. Overigens is onlangs gebleken dat auto’s met keyless go nog makkelijker te stelen zijn. Deze sleutels zenden, volgens een Duits TV programma, constant signalen uit. In dit programma waren bewakingsbeelden te zien waarin dieven signalen van de sleutel (lag in de slaapkamer van de eigenaar) opvingen en er even later met de auto vandoor gingen.