CBS: Q4 2015 zorgt voor omzetrecord autobranche

Redactie Redactie
• Laatste update:

Ook de onderdelenbranche noteerde een omzetgroei (9 procent), de grootste stijging sinds het laatste  kwartaal van 2011. De prijzen van auto-onderdelen daalden wel in het vierde kwartaal (met 0,5%). Over het hele jaar 2015 maakten de onderdelenbedrijven 6 procent meer omzet. Autoservicebedrijven maakten 7 procent meer omzet dan in het vierde kwartaal van 2014. In het hele jaar 2015 bedroeg de omzetstijging 3 procent. 

Het aantal open staande vacatures steeg in het vierde kwartaal met 43 procent naar tweeduizend.

Negatief sentiment
Over 2016 zijn ondernemers in de autobranche minder positief. Ze verwachten een omzetdaling in het eerste kwartaal vanwege de verkooppiek van eind vorig jaar. Dit jaar moeten er nog veel auto`s worden verkocht die vorig jaar al zijn gekentekend.

Bekijk de monitor in de rubriek Feiten & Cijfers 

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

CBS: Q4 2015 zorgt voor omzetrecord autobranche | Automotive Online

CBS: Q4 2015 zorgt voor omzetrecord autobranche

Redactie Redactie
• Laatste update:

Ook de onderdelenbranche noteerde een omzetgroei (9 procent), de grootste stijging sinds het laatste  kwartaal van 2011. De prijzen van auto-onderdelen daalden wel in het vierde kwartaal (met 0,5%). Over het hele jaar 2015 maakten de onderdelenbedrijven 6 procent meer omzet. Autoservicebedrijven maakten 7 procent meer omzet dan in het vierde kwartaal van 2014. In het hele jaar 2015 bedroeg de omzetstijging 3 procent. 

Het aantal open staande vacatures steeg in het vierde kwartaal met 43 procent naar tweeduizend.

Negatief sentiment
Over 2016 zijn ondernemers in de autobranche minder positief. Ze verwachten een omzetdaling in het eerste kwartaal vanwege de verkooppiek van eind vorig jaar. Dit jaar moeten er nog veel auto`s worden verkocht die vorig jaar al zijn gekentekend.

Bekijk de monitor in de rubriek Feiten & Cijfers 

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.