Verlieslatend Markeur legt focus op Multilease en Motorhuis

Redactie Redactie
• Laatste update:

Bast is niet ontevreden over vorig jaar. “Het resultaat is weliswaar negatief, maar dat is mede omdat we een aantal correcties hebben toegepast (er werd een afschrijving van negen ton genomen op de vastgoedportefeuille, red).”
Voor dit jaar verwacht Bast een forse resultaatverbetering, vanwege de vorig jaar ingezette nieuwe strategie waarbij er wordt gekozen voor een beperkt aantal diensten in plaats van een hele waaier. “We zien de eerste resultaten van die nieuwe aanpak al terug. Juni is een erg goede maand geweest.”

Reorganisatie
De nieuwe strategie waar Bast op doelt, is wezenlijk anders dan de koers die onder leiding van John Kruijssen (Kruijssen vertrok eerder dit jaar) was ingezet. De voormalig ceo zette in op een breed portfolio aan diensten, om minder gevoelig te zijn voor economische omstandigheden. Door de investeringen in die nieuwe diensten was er echter minder ruimte om te groeien met Multilease en om dealertak Motorhuis uit het slop te trekken.

Om die reden is er nu gekozen voor een focus op retail en leasing. Motorhuis werd gereorganiseerdAutoschadehuis en de tankstations van Multi Energy zijn verkocht. “We willen verder groeien met Multilease en Multirent en Motorhuis moet structureel winstgevend worden”, aldus Bast. “Bij Motorhuis zien we nu de eerste resultaten van de reorganisatie. Langzaam maar zeker krijgen we weer grip op de markt.”

Lease in plaats van koop
De keuze voor focus op Motorhuis en Multilease en Multirent hangt samen met de veranderende wensen van de consument. “We zien in de showroom steeds vaker particulieren die uiteindelijk kiezen voor lease in plaats van koop. Wij willen daarom een goed privéleaseproduct aanbieden, zowel aan consumenten bij Het Motorhuis als via bedrijven met Multilease (zoals DSM, red). Ook faciliteren we voor een andere dealer, Dekker Autogroep, de backoffice van zijn leaseactiviteiten. Daarin zien we een groeimarkt. Dealers willen vooruit op de leasemarkt en als wij in staat zijn om ze daarbij te faciliteren, dan doen we dat graag.”

Dit jaar ziet de eindejaarsrekening er door de desinvesteringen totaal anders uit dan in voorgaande jaren. “Er is fors minder omzet, minder marge maar er zijn ook veel minder kosten. Het resultaat van het eerste halfjaar is vergelijkbaar met vorig jaar. Over onze stappen in het tweede halfjaar kan ik nog weinig zeggen, die worden nu uitgewerkt.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Verlieslatend Markeur legt focus op Multilease en Motorhuis | Automotive Online

Verlieslatend Markeur legt focus op Multilease en Motorhuis

Redactie Redactie
• Laatste update:

Bast is niet ontevreden over vorig jaar. “Het resultaat is weliswaar negatief, maar dat is mede omdat we een aantal correcties hebben toegepast (er werd een afschrijving van negen ton genomen op de vastgoedportefeuille, red).”
Voor dit jaar verwacht Bast een forse resultaatverbetering, vanwege de vorig jaar ingezette nieuwe strategie waarbij er wordt gekozen voor een beperkt aantal diensten in plaats van een hele waaier. “We zien de eerste resultaten van die nieuwe aanpak al terug. Juni is een erg goede maand geweest.”

Reorganisatie
De nieuwe strategie waar Bast op doelt, is wezenlijk anders dan de koers die onder leiding van John Kruijssen (Kruijssen vertrok eerder dit jaar) was ingezet. De voormalig ceo zette in op een breed portfolio aan diensten, om minder gevoelig te zijn voor economische omstandigheden. Door de investeringen in die nieuwe diensten was er echter minder ruimte om te groeien met Multilease en om dealertak Motorhuis uit het slop te trekken.

Om die reden is er nu gekozen voor een focus op retail en leasing. Motorhuis werd gereorganiseerdAutoschadehuis en de tankstations van Multi Energy zijn verkocht. “We willen verder groeien met Multilease en Multirent en Motorhuis moet structureel winstgevend worden”, aldus Bast. “Bij Motorhuis zien we nu de eerste resultaten van de reorganisatie. Langzaam maar zeker krijgen we weer grip op de markt.”

Lease in plaats van koop
De keuze voor focus op Motorhuis en Multilease en Multirent hangt samen met de veranderende wensen van de consument. “We zien in de showroom steeds vaker particulieren die uiteindelijk kiezen voor lease in plaats van koop. Wij willen daarom een goed privéleaseproduct aanbieden, zowel aan consumenten bij Het Motorhuis als via bedrijven met Multilease (zoals DSM, red). Ook faciliteren we voor een andere dealer, Dekker Autogroep, de backoffice van zijn leaseactiviteiten. Daarin zien we een groeimarkt. Dealers willen vooruit op de leasemarkt en als wij in staat zijn om ze daarbij te faciliteren, dan doen we dat graag.”

Dit jaar ziet de eindejaarsrekening er door de desinvesteringen totaal anders uit dan in voorgaande jaren. “Er is fors minder omzet, minder marge maar er zijn ook veel minder kosten. Het resultaat van het eerste halfjaar is vergelijkbaar met vorig jaar. Over onze stappen in het tweede halfjaar kan ik nog weinig zeggen, die worden nu uitgewerkt.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.